Lufthansa 912 uçuşunu daha iptal etti

- Yarın gerçekleştirilecek grev nedeniyle iptal edilen uçuşlardan 115 bin yolcu etkilenecek - Bugün de dahil olmak üzere 2 günlük grevde ise yaklaşık bin 800 uçuş iptal edilirken, yaklalık 215 bin yolcu seyahat planını değiştirmek zorunda kaldı

Google Haberlere Abone ol
Lufthansa 912 uçuşunu daha iptal etti

FRANKFURT (AA) - Alman hava yolu şirketi Lufthansa, pilotların grevi nedeniyle yarın için planlanan 912 uçuşun iptal edildiğini ve iptallerden 115 bin yolcunun etkileneceğini bildirdi.

Lufthansadan yapılan açıklamada, Vereinigung Cockpit (VC) sendikasına bağlı pilotların grevi nedeniyle perşembe günü yapılması planlanan 3 bin uçuştan 912’sinin gerçekleştirilemeyeceği ifade edildi.

İptal edilen uçuşlardan yaklaşık 115 bin yolcunun etkileneceği belirtilen açıklamada, Lufthansa grubuna bağlı Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, SWISS, Avusturya Havayolları, Air Dolomiti ve Brüksel Havayolları şirketlerinin grevden etkilenmeyeceği kaydedildi.

Açıklamada, bugün de dahil olmak üzere iki günlük grev nedeniyle toplamda yaklaşık bin 800 uçuşun iptal edildiği ve iptallerden yaklaşık 215 bin yolcunun etkilendiği aktarıldı.

Firmanın mağdur yolcular için en iyi çözümü bulmaya çalıştığı vurgulanan açıklamada, Ren-Main ve Münih bölgelerinde önlem olarak yaklaşık 4 bin otel odasının rezerve edildiği ifade edildi.

Öte yandan, Lufthansa, bugünkü grev nedeniyle 876 uçuşun iptal edildiğini ve iptallerden 100 bin yolcunun etkilendiğini açıklamıştı.

Luftansa'daki pilotlar, 2014'den beri 14’üncü grevini gerçekleştiriyor. VC, daha önceki açıklamasında, pilotların ücret artışı konusunda Lufthansa ile yapılan görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlandığını bildirmişti.

Yorumlar