Lübnan'da iç savaşın izlerinde "tırmanma yarışı"

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, iç savaşın tanığı olan kurşun ve şarapnel izleriyle dolu bina, "tırmanma yarışına" ev sahipliği yaptı. Beyrut kent...

Google Haberlere Abone ol
Lübnan'da iç savaşın izlerinde "tırmanma yarışı"

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, iç savaşın tanığı olan kurşun ve şarapnel izleriyle dolu bina, "tırmanma yarışına" ev sahipliği yaptı.

Beyrut kent merkezinde bulunan, iç savaş döneminin tanıklarından 35 metre yüksekliğindeki El-Kemal isimli binada gerçekleştirilen yarışmaya, 52 amatör sporcu katıldı.

Bir içeçek firmasının sponsorluğunda gerçekleştirilen "Civil Wall" isimli yarışmanın ilk etabında, yaklaşık 17 metre yüksekliğe bir dakika otuz saniyeden kısa sürede ulaşan yarışmacılar, ikinci aşamaya katılmaya hak kazandı.

AA muhabirine konuşan yarışmacılardan Rami Nassuli (34) iç savaş döneminde yaşanan acıların bir daha yaşanmamasını ümit ettiğini dile getirdi.

Bu kurşun izlerinin, kararttığı nice hayatın birer sembolü olduğunu, yarışmaya da bu duygularla katıldığını dile getiren Nassuli, binanın en yüksek noktasına tırmanmanın fiziksel bir mücadelenin çok daha ötesinde anlamlar ifade ettiğini söyledi.

Mübarek Nasır isimli bir diğer yarışmacı ise altı aydır bu sporla ilgilendiğini belirterek, "Bu spor tüm zorluklarına rağmen eğlenceli. Başlayalı henüz altı ay oldu dolayısıyla bu yarışma benim için biraz erken diyebilirim." dedi.

Birinciye yurtdışı seyahati kazandıran yarışma, gençlerin yanı sıra şehir merkezinde yürüyen ve trafikte ilerleyen Beyrutlular tarafından da merakla takip edildi.

Lübnan'da yaklaşık 15 yıl süren iç savaşta 150 bine yakın insan ölmüş, yüz binlerce kişi de evsiz kalmıştı. Savaşın merkezi niteliğindeki başkent Beyrut'ta, üzerinde kurşun izleri ve şarapnel delikleri bulunan binalar dikkati çekiyor.


Yorumlar