Libya'ya uygulanan silah ambargosu

- BM Libya Özel Temsilcisi Kobler: - "BM tarafından getirilen ambargonun kaldırılmasını talep edebilmesi için Libya ordusunun birlik olması gerekmektedir"

Google Haberlere Abone ol
Libya'ya uygulanan silah ambargosu

KAHİRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Martin Kobler, Libya'ya silah ambargosunun kaldırılması için orduya birlik olma çağrısı yaptı.

Kobler, Mısır'ın başkenti Kahire'de Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt ve Savunma Bakanı Yardımcısı Tümgeneral Muhammed el-Koşki ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, güvenliğin iyileştirilmesi için Libya ordusunun silahlandırılması çağrısı yapan Kobler, "BM tarafından getirilen ambargonun kaldırılmasını talep edebilmesi için Libya ordusunun birlik olması gerekmektedir." dedi.

Kobler, "Terör, Libya'da istikrarı tehdit ediyor ve bu soruna silahsız karşı koymak mümkün değil. Ulusal ordu terörle mücadele ediyor ancak Misrata ve ordunun kontrolü dışındaki diğer bölgelerde farklı güçler mevcut." diye konuştu.

Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı El-Bunyanu'l Mersus (Kenetlenmiş Yapı) güçleri, bir ayı aşkın bir süre önce Sirte başta olmak üzere Libya'nın orta ve kuzey kesimlerinde DAEŞ'e karşı operasyon başlatmıştı.

Yorumlar