LDP'den darbe girişiminde şehit olanlar için anıt talebi

- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için "Demokrasi ve Yaşam Anıtı" dikilmesi istendi

Google Haberlere Abone ol
LDP'den darbe girişiminde şehit olanlar için anıt talebi

İSTANBUL (AA) - Liberal Demokrat Parti (LDP) üyesi bir grup, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için "15 Temmuz Demokrasi ve Yaşam Anıtı" dikilmesini talep etti.

Çemberlitaş'ta bir araya gelen grup adına konuşan LDP Genel Başkan Yardımcısı Fırat Yeşilçay, 15 Temmuz'da Türkiye'nin büyük bir facia atlattığını ve olası bir darbenin nesiller boyu sürecek kötü sonuçlarından kıl payı kurtulduğunu söyledi.

Cuntacıların darbe girişimiyle insan hayatına, masumiyetine, demokrasiye ve hukuka alçakça namlu doğrulttuğunu ve hiç tereddüt etmeden tetiği çektiklerini hatırlatan Yeşilçay, "Ülkesine, demokrasiye ve hukuka sahip çıkan vatandaşlarımız, göğüslerini kendilerine doğrulmuş namlulara kahramanca siper etmiş, tank, top ve mermiler altında hayatlarını kaybetmiştir. Silahsız insanların yakın mesafeden ateş edilerek kasten öldürülmelerinin, top atışları altında parçalanmalarının, tank paletleri altında ezilmelerinin ne Türk askeri örfüne ne de vicdanlarda yeri vardır. Bu ihanet gecesi, asla unutulmamalıdır." diye konuştu.

Yeşilçay, demokrasi ve hukuk uğruna göğsünü kahramanca siper eden ve bu uğurda canlarını veren insanların asla unutulmaması ve bu mücadelenin abideleştirilmesi gerektiğini ifade eden, "LDP olarak bu bağlamda 15 Temmuz'da hayatını kaybeden silahsız ve masum sivillerin hatırasını yaşatmak için ülkenin en iyi heykeltıraşlarının elinden çıkacak bir abidenin dikilmesi ve ortaya çıkacak bu sanat eseriyle darbenin kara yüzünün gelecek kuşaklara aktarılmasını öneriyoruz. Önerimiz tüm devlet ricali, muhalefet partileri, sevil toplum kuruluşları ve aziz Türk milletinedir." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından anıt talebini içeren dilekçe, İstanbul Valiliğine verildi.

Yorumlar