Lampedeusa, göçmen kayıt merkezi istemiyor

- Lampedusa Adası Belediye Başkanı Martello: - "Göçmen kayıt merkezinin kapatılmasını talep ediyorum. Hiçbir şeye faydası olmayan bir yapı"

Google Haberlere Abone ol
Lampedeusa, göçmen kayıt merkezi istemiyor

ROMA (AA) – İtalya’nın güneyindeki Lampedusa Adası’nın Belediye Başkanı Toto Martello, adalarındaki göçmen kayıt merkezinin faydasız olduğunu belirterek kapatılmasını istedi.

İtalyan haber ajansı ANSA’ya konuşan Martello, adadaki göçmenlerin kamu düzenini bozduğunu söyledi.

Göçmen karşılamaya dair her şeyin değişmesi gerektiğini ifade eden Martello, "Tehditler, kadınlara rahatsızlık vermeler, hırsızlık. Lampedusa çökmüş durumda. Güvenlik güçlerinin etkinliği yok. Göçmen merkezinde 180 Tunuslu var. Bunlar rahatça çıkıp geziyorlar, sokakta yaşıyorlar, içiyorlar. Göçmen kayıt merkezinin kapatılmasını talep ediyorum. Hiçbir şeye faydası olmayan bir yapı." ifadelerini kullandı.

- "İçişleri Bakanı'nın duruma müdahale etmesini istiyorum"

Sokaklarda yaşayan Tunuslu göçmenlerin barlara gidip sarhoş olduklarını ardından da kadınlara rahatsızlık verdiklerini savunan Martello, "Korkmuş turistlerden, otel işletmecilerinden, her gün onlarca mesaj alıyorum bu duruma ilişkin. Daha fazla yapamıyorlar. Merkezde güvenlik güçleri olmasına rağmen Tunuslular, istedikleri yere girip çıkıp, hareket ediyorlar. Devlet kurumları arasında eş güdüm yok. Biz burada yalnızız ve terk edilmiş durumdayız. Kamu düzeni açısından ciddi bir sorun var. İçişleri Bakanı'nın duruma müdahale etmesini istiyorum." diye konuştu.

Göçmenlere yönelik kucaklayıcı tavırlarıyla bilinen önceki Belediye Başkanı Giusi Nicolini’nin tam tersine göçmen karşıtı mesajlarıyla dikkati çeken Martello, geçen haziranda yapılan kısmi yerel seçimlerde göreve seçilmişti.

Akdeniz’deki düzensiz göçün önemli noktalarından biri olan Lampedusa’da, Avrupa Birliği'nin (AB) talebiyle adaya ulaşan ve kurtarılan göçmenlerin kayıt altına alınabilmesi için 2015’te "Hot Spot" adı verilen kayıt merkezi devreye sokulmuştu.


Yorumlar