Kuveyt'teki Yemen müzakerelerinin yeniden başlaması

- Cumhurbaşkanı Hadi, müzakerelerin, üzerinde uzlaşılan temel konulara göre başarıyla sonuçlanmasını istediklerini vurguladı

Google Haberlere Abone ol
Kuveyt'teki Yemen müzakerelerinin yeniden başlaması

SANA (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, yarın Kuveyt'te başlayacak müzakerelerin, üzerinde uzlaşılan temel konulara göre başarıyla sonuçlanmasını istediklerini belirtti.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre Hadi, Kuveyt'te yarın başlaması beklenen müzakerelerin ikinci turu öncesinde Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Hadi, Kuveyt Emiri Sabah'a, ülkesinin ve meşru yöneticilerin, barışın sağlanması ve müzakerelerin üzerinde uzlaşılan temel konulara göre başarıyla sonuçlanmasını istediğini ifade etti.

Kuveyt Emiri Sabah da Hadi'ye, ülkesinin, barışın sağlanmasına yönelik tüm çabaları desteklediğini ve Yemen halkının taleplerinin yerine getirilmesi için elindeki bütün imkanları sunduğunu ifade etti.

- Husi ve Salih yanlılarını temsil eden heyet Umman'da

Öte yandan Kuveyt'teki müzakerelerde Husiler ile devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarını temsil edecek heyetin Umman'ın Selale kentine ulaştığı bildirildi. Söz konusu heyetlerin buradan Kuveyt'e geçeceği kaydedildi.

Yemen'deki tarafları temsil eden hükümet heyeti ile Husiler ve devrik lider Salih yanlılarını temsil eden heyet arasında Kuveyt'te 70 gün devam eden müzakerelerin ilk turu, 15 Temmuz'da yeniden başlatılmak üzere 29 Haziran'da askıya alınmıştı.

Yorumlar