Kuveyt Türkten 300 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı

İSTANBUL (AA) - Kuveyt Türk, 300 milyon TL tutarında, 179 gün vadeli kira sertifikası (sukuk) ile Türkiye’de bu zamana kadar özel sektör tarafından tamamlanan...

Google Haberlere Abone ol
Kuveyt Türkten 300 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı

İSTANBUL (AA) - Kuveyt Türk, 300 milyon TL tutarında, 179 gün vadeli kira sertifikası (sukuk) ile Türkiye’de bu zamana kadar özel sektör tarafından tamamlanan en yüksek tutarlı halka arzı gerçekleştirdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre Kuveyt Türk'ün, 9-10-11 Mayıs 2016 tarihlerinde talep toplamasını gerçekleştirdiği 179 gün vadeli 300 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihracı, yurt içinde halka arz edilen en yüksek tutarlı lira cinsinden kira sertifikası olma niteliğini taşıyor. Böylece Kuveyt Türk Katılım Bankası, 13 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirdiği 200 milyon liralık kira sertifikası ihracının da üzerine çıktı.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 2010 yılında sukuk piyasalarına giren Kuveyt Türk, bugüne dek ABD doları, Malezya ringiti ve Türk lirası gibi farklı para cinslerinde yurt içi ve yurt dışında yaklaşık 7,2 milyar liralık kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi. Bunların yaklaşık 4,7 milyar lirası çeşitli piyasalarda halihazırda dolaşımda bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, yurt içi ve yurt dışı sermaye piyasalarındaki kira sertifikası ihraçları ile kaynak çeşitliliğini artırarak sukuk piyasasında yeniliklere ve rekorlara öncülük ettiklerini belirtti.

Uyan, şunları da kaydetti:

"Kira sertifikalarının halka arz şeklinde ihraç edilmesini önemsiyoruz çünkü katılım bankacılığı prensiplerine uygun bu ürünümüzün daha geniş kitlelere yayılmasını ve derinleşmesini arzuluyoruz. Bu nedenle ilerleyen dönemlerde de benzer halka arz işlemlerine devam edeceğiz. Yatırımcılara kira sertifikalarının ilk kira getiri ödemesi, 11 Ağustos 2016 tarihinde yapılacak. İkinci kira getirisi de vade sonunda anaparaları ile beraber 8 Kasım 2016 tarihinde ödenecek. Yıllık brüt yüzde 10,23 getirisi olan kira sertifikalarının yakın tarihlerde gerçekleşen benzer işlemlerden daha düşük maliyetli olması, yatırımcıların bankamıza güveninin göstergesi olması açısından sevindirici bir gelişme."

Yorumlar