"Kredi derecelendirme kuruluşları kendi kredilerini tüketiyor"

- TÜMSİAD Genel Başkanı Doğan: - "Kredi derecelendirme kuruluşlarının sanki bu kalkışma hareketi milletin iradesiyle bastırılmamışçasına aldıkları bu kararlar, bu kurumlara olan güveni sarsıyor"

Google Haberlere Abone ol
"Kredi derecelendirme kuruluşları kendi kredilerini tüketiyor"

İSTANBUL (AA) - Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un Türkiye'nin kredi notunu düşürdüğünü açıklamasına ilişkin, "Kredi derecelendirme kuruluşlarının aldıkları bu kararlar, bu kurumlara olan güveni sarsıyor" ifadesini kullandı.

FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında Standard & Poor's'un Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi; yatırım yapılabilir notu veren Moody's'in negatif izlemeye, Fitch'in de değerlendirmeye aldığını bildirmesi üzerine yazılı açıklama yapan Doğan, bu kuruluşlarının verdikleri kararları şaşkınlıkla izlediklerini ifade etti.

Türkiye'nin kararlı büyümesine devam eden bir ekonomiye sahip olduğunu vurgulayan Doğan, bu açıklamaları kayda değer bulmadıklarını dile getirdi. Doğan, şunları kaydetti:

"Kredi derecelendirme kuruluşlarının sanki bu kalkışma hareketi milletin iradesiyle bastırılmamışçasına aldıkları bu kararlar, bu kurumlara olan güveni sarsıyor. Türkiye'nin büyük bir badireden daha da güçlenerek çıktığını çok yakında uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları da görecek.

Gün, birlik ve beraberlik günüdür. İş adamlarının milli iradeye sahip çıktıkları gibi ekonomiye de her zamankinden daha fazla sahip çıkmaları gerekiyor. Türkiye üretmeye devam ettiği sürece uluslararası arenada kimse notunu düşüremeyecektir."

Yorumlar