Koruyucu aileler iftarda buluştu

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Ersoy: - "Gönül Elçileri Projesi ile 5 bine yakın çocuğumuz bugün koruyucu ailelerin yanında. Koruyucu aileliğin yaygınlaştırılması, geliştirilmesiyle ilgili çalışmalarımız, desteklerimiz devam edecek"

Google Haberlere Abone ol
Koruyucu aileler iftarda buluştu

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Gönül Elçileri Projesi ile 5 bine yakın çocuğun koruyucu ailelerin yanında olduğunu belirterek, "Koruyucu aileliğin yaygınlaştırılması, geliştirilmesiyle ilgili çalışmalarımız, desteklerimiz devam edecek." dedi.

Koruyucu Aile, Evlat Edinme Derneği'nin (KOREV) bir otelde düzenlediği iftar programında konuşan Ersoy, Bakanlık olarak çocukların yuva ortamından alınarak, samimi ve sıcak bir ortamda yetiştirilmeleri için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Türkiye genelinde çok az sayıda çocuk yuvası ve sevgi evi kaldığını anlatan Mehmet Ersoy, yaklaşık 9 bin çocuğun büyük bir bölümünün 5-6 kişilik apartman dairelerindeki çocuk evlerinde, bakıcı anneleriyle yetiştirildiklerini bildirdi.

Ersoy, "Ama biliyoruz ki sizin himayenize aldığınız çocuklara verdiğiniz sevgiyi, şefkati, sıcaklığı biz hiçbir zaman veremeyeğiz. Onun için her zaman bu hizmetin yanında olmaya, her zaman destekçiniz olmaya, her zaman bir fazla çocuğumuzun bu ilgiye, şefkate, sevgiye kavuşmasının önünü açmaya gayret göstereceğiz." diye konuştu.

Gönül Elçileri Projesi'ne de değinen Ersoy, "Proje ile 5 bine yakın çocuğumuz bugün koruyucu ailelerin yanında. Koruyucu aileliğin yaygınlaştırılması, geliştirilmesiyle ilgili çalışmalarımız, desteklerimiz devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Ersoy, KOREV'in koruyucu aileler için talep ettiği hatıra ormanına uygun yerin ayarlanması konusunda ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydetti.

- "Bu sistemi savunun ki daha çok çocuk kurtulsun"

KOREV Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Aydeniz Keklikoğlu da derneğin kuruluşuna ilişkin bilgi verdi.

Keklikoğlu, koruyucu aileliğin çok önemli olduğunu, gelişmiş ülkelerdeki yüzde 80'lerde olan koruyucu aileliğe ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Türkiye'de koruyucu aileliğin yüzde 30'larda bulunduğunu anlatan Keklikoğlu, koruyucu aileliğin toplumda doğru algınlanmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Ailelerden koruyucu aileliğin yaygınlaştırılması için gizlenmemelerini, bu sistemi savunmalarını isteyen Keklikoğlu, "Bu sistemi savunun ki daha çok çocuk kurtulsun. Bir çocuğun dahi yuvadan çıkması çok önemli bir katkıdır toplum, dünya ve bizim geleceğimiz için." dedi.

Bir projeyi de hayata geçirmeyi planladıklarını vurgulayan Keklikoğlu, Bakanlık yetkililerinden koruyucu aile ormanı oluşturmak amacıyla alan tahsisinde bulunmaları için destek istedi.

İftara, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Kardaş, Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk, Limak İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Haldun İyidil, bakanlık çalışanları, dernek üyeleri ve koruyucu aileler katıldı.

Yorumlar