Köpeği öldürdüğü iddia edilen sanığa para cezası

- Çankırı'da bir köpeği uyuşturucu iğne ile öldürdüğü iddia edilen sanığa 18 bin lira para cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
Köpeği öldürdüğü iddia edilen sanığa para cezası

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde bir köpeği öldürdüğü iddia edilen sanık, 18 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Çerkeş Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "mala zarar verme" iddiasıyla 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Abdulkadir I. ile köpeğin sahibi Özlem Özdemir Kesik ve taraf avukatları katıldı. Hakim, sanığa 900 gün hapis cezası karşılığı 18 bin lira adli para cezası verdi.

Öte yandan ilçeye gelen ve üzerinde "Her canlının yaşam hakkı kutsaldır" yazılı tişört giyen hayvan hakları derneklerinin temsilcileri, duruşma öncesinde adliye binası önünde 15 dakika süren sessiz eylem gerçekleştirdi.

- Hayvanlarla ilgili davalarda verilen en büyük para cezası

Kesik'in avukatı Yasemin Babayiğit, duruşmanın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu adına davaya kendisi ile avukat Özen Baydoğan'ın katıldığını söyledi.

Davanın sonuçlanmasından mutlu olduğunu dile getiren Babayiğit, şunları kaydetti:

"Dava mala zarar verme suçundan açıldı. Yargılama sonunda verilen 18 bin lira adli para cezası ertelenmedi. Bu kararın bizim için güzel yanı, sanığın bu ceza ile bir şekilde ıslah edilebilecek olması. Bu ceza, bugüne kadar hayvanlarla ilgili davalarda verilen en büyük para cezasıdır. Mahkemenin verdiği karar emsal niteliğinde, adil kararından dolayı teşekkür ediyorum."

Sanığa iyi hal indirimi de uygulanmadığını vurgulayan Babayiğit, "Takım elbiseyle gelen sanıkların iyi hal indirimi almayacaklarını, takım elbisenin yaptıkları eylemleri unutturmayacağını bu davada gördük. Dileriz bundan sonra sokaktaki hayvanlara yapılan kötü muameleler son bulur." dedi.

Özlem Özdemir Kesik ise 7 yıldır ilçede sokak hayvanları için mücadele ettiğini belirtti. Davada yalnız olmadığını gördüğünü anlatan Kesik, "Bugüne kadar yalnızım diye düşünüyorduk ama bu dava sürecinde yalnız olmadığımı gördüm. Türkiye'nin birçok yerinden insanlar geldi, beni yalnız bırakmadılar. Bu davadan sonra insanların sokak hayvanlarına karşı biraz daha duyarlı olacağını düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu İstanbul Temsilcisi Barış Şengün de birçok dernek temsilcisinin destek amacıyla geldiğini bildirerek, "Verilen ceza, ilerisi için umut vadeden, sanığın maddi durumuna baktığımızda ödemede zorlanabileceği bir ceza. Ertelenmemesi ve hiçbir indirim takdiri uygulanmaması da önemli." diye konuştu.

Çerkeş'te geçen ekim ayında köpeği öldürülen Kesik, Abdulkadir I. hakkında köpeğini uyuşturucu iğne ile öldürüldüğü iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, ardından dava açılmıştı.

Yorumlar