Konya'da GESAV'a kayyum atanması

- FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında kayyum atanan, bünyesinde Mevlana Üniversitesinin bulunduğu GESAV'ın "suç işlemede" araç olarak kullanıldığı ileri sürüldü - Vakfın, örgüte finans sağlamak amacıyla toplanan himmet paralarının sisteme sokulması ve örgüte aktarılması amacıyla kullanıldığı iddia edildi

Google Haberlere Abone ol
Konya'da GESAV'a kayyum atanması

KONYA (AA) - Konya'da "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında kayyum atanan, bünyesinde Mevlana Üniversitesinin bulunduğu Gevher Sultan Eğitim, Araştırma, Sağlık ve Kültür Vakfının (GESAV) suç işlemede araç olarak kullanıldığı öne sürüldü.

Konya 5. Asliye Hukuk Mahkemesince GESAV'a kayyum atanmasının ardından soruşturmayla ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı.

Mevlana Üniversitesine yapılan bağışlar incelendiğinde "himmet, burs, zekat ve fitre" olarak adlandırılan paraların bir kısmının, Mevlana Üniversitesi ve GESAV çalışanları aracılığıyla vakfa bağış geliri kaydedildiğinin tespit edildiği öğrenildi.

Mevlana Üniversitesine sistematik olarak çok yüksek tutarda bağışlar yapıldığının belirlendiği bildirildi.

Vakfın zarara uğratıldığı, yöneticileri tarafından vakıf zararına işlemler tesis edildiği, bir kısım işlemlerin mevzuata aykırı gerçekleştirildiği ileri sürüldü. Vakfın, FETÖ/PDY'ye finans sağlamak amacıyla toplanan himmet paralarının sisteme sokulması ve örgüte aktarılması amacıyla, "suç işlemede" araç olarak kullanıldığı iddia edildi.

Konya'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında dün bünyesinde Mevlana Üniversitesinin bulunduğu GESAV'a mahkeme kararıyla kayyum atanmıştı.

Yorumlar