Konservatuvar öğrencisinden "15 Temmuz" gecesi şiiri

- AKÜ Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Bölümü öğrencisi olan Bayram, darbe girişiminde yaşananları dizelere döktü - Bayram: "Yaşanılanlar bana ağır geldi. Kendime yapılmış bir eziyet olsa belki bu kadar zoruma gitmezdi ama devletimize, milletimize yapılanlar kabul edilebilecek şeyler değildi"

Google Haberlere Abone ol
Konservatuvar öğrencisinden "15 Temmuz" gecesi şiiri

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Bölümü öğrencisi olan Canan Bayram, 15 Temmuz gecesinde yaşanan olaylardan etkilendiği duygularını dizelere döktü.

Demokrasi nöbetlerine ilk günden beri katıldığını ifade eden 23 yaşındaki Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir nöbet sonrası evinde uyuyakaldığı koltukta gördüğü rüyanın ardından duygularını dizelere döktüğünü söyledi.

Canan Bayram, 15 Temmuz gecesi ile ilgili izlediği görüntülerin ve gördüğü fotoğrafların kendisini çok duygulandırdığını vurgulayarak, "Rüyada, kendimi Boğaziçi Köprüsü'nde gördüm. İşim gereği de sık sık gittiğim, bildiğim bir yer orası. Defalarca geçtim oradan. Rüyada kendimi, tankın altına yatan insanların, askere karşı duran yaşlı dedelerimin yanında gördüm. Onların bağırışlarını, 'Allah-u Ekber' dediklerini duydum ve ağlayarak uyandım." dedi.

Rüyanın etkisinden kurtulamadığını, gördüklerinin gözünün önünden hiç gitmediğini dile getiren Bayram, "Yaşanılanlar bana ağır geldi. Kendime yapılmış bir eziyet olsa belki bu kadar zoruma gitmezdi ama devletimize, milletimize yapılanlar kabul edilebilecek şeyler değildi." diye konuştu.

Canan Bayram, 15 Temmuz gecesinde yaşanılanların küçük görülüp, geçiştirilecek bir olay olmadığını, bu nedenle "demokrasi nöbetine" her gün destek vermeye çalıştığını aktardı.

"Pazar günü Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne tüm siyasi partilerin katılmasının ülkemizin birlik ve beraberliği için çok önemli olduğunu aktaran Bayram, "Televizyonlardan takip ettim, tekrarlarını bile internetten defalarca izledim. Gerçekten çok güzel bir tablo vardı. Bizim ülkemiz gerçekten çok güzel, anlatılmaz ve tartışılmaz bir vatanın içinde yaşıyoruz. Bunun bilincindeyiz. Bunun için değil darbeciler, dünya gelse vazgeçmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Canan Bayram, şiirinde duygularını şöyle ifade etti:

"15 Temmuz gecesi kalkışma harekatı

Bundan sonra gelecek ülkemin bereketi

Can verdin vatan için yoktur bunun ötesi

Siper ettin göğsünü 15 Temmuz gecesi.

Bu vatanın evladı yeni bir tarih yazdı

Kazma kürek elinde tanklara mezar kazdı

Elinde asasıyla ne dedi o ihtiyar;

O yaşta hesap sordu, bil ki gönlü bahtiyar

Türk milletidir hiç bir nesle benzemez

Mesele vatan ise onu kimse ezemez

Seninle gurur duydu mezardaki şehitler

Göklerden seni izler saf tutmuş melekler

Gece gündüz nöbette bu ülkenin tamamı

Urlardan temizlensin şimdi artık zamanı

Acımadı kalleşler kurşun sıktı millete

Tarihte hiç olmadı düşen böyle zillete

'Bir Türk dünyaya bedel' bunu hiç anlamadılar

Böyle bir kalkışmayı oyuncak mı sandılar

Recep Tayyip Erdoğan neredesin gene gel

Elimizi uzattık sen de bize bir el ver.

Bu vatan hala bizim gene bizde kalacak

Biz senin izindeyken kimse alamayacak."

Yorumlar