KKTC halk dansları ekibine Kurultay'da büyük ilgi

- KKTC halk dansları ekibi, ''Hun ve Türk kökenli milletlerin soylar toplantısı: Kurultay''da sahne aldı

Google Haberlere Abone ol
KKTC halk dansları ekibine Kurultay'da büyük ilgi

BUGAC (AA) - Macar-Turan Vakfı tarafından Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının da (TİKA) katkısıyla düzenlenen, ''Hun ve Türk kökenli milletlerin soylar toplantısı: Kurultay''da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) halk dansları ekibinin gösterisi büyük ilgi gördü.

Hun-Türk milletlerini yakınlaştırmak amacıyla Macar-Turan Vakfı tarafından, Macaristan'ın Bacs-Kiskun bölgesindeki Bugac kasabasında bu yıl 6'ıncısı düzenlenen kurultayda sahne alan KKTC halk dansları ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi.

Etkinliğe katılan KKTC Budapeşte Temsilcisi Selda Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk kökenli milletlerin toplantısı olan Kurultay'da KKTC bayrağının dalgalanmasının önemli olduğunu belirterek, ''Macar Turan Vakfı tarafından organize edilen ve dünyadaki bütün Hun ve Türk kökenli milletlerin soylar toplantısı olan Kurultay'da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Temsilcisi olarak yer almaktan büyük mutluluk duydum. Kurultay'a, Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan ve ülkemiz dahil toplam 27 ülke katıldı ve 3 gün süren bu etkinliği on binlerce insan ziyaret etti. Böylesi güzel bir ortamda ülkemizin bayrağının dalgalanmasından büyük gurur duydum.'' şeklinde konuştu.

Çimen ayrıca KKTC'nin haksız ambargoya rağmen uluslararası arenada sesini duyurmaya devam ettiğini kaydederek, ''Bilindiği üzere ülkemize yıllardır her alanda uygulanan uluslararası ambargolara rağmen sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. İşte böylesi bir ortamda bayrağımızın dalgalanması ve ülkemizden gelen folklor ekibimizin yaptığı gösteriye izleyicilerin büyük ilgi göstermesi hem memnuniyet hem de gurur verici.'' dedi.

Avrupa'nın en büyük gelenek yaşatıcı etkinliği olarak kabul edilen ve 2008'den beri iki yılda bir düzenlenen programa, 2014 yılında yaklaşık 200 bin kişi katılmıştı.

Etkinlikte Azeri, Avar, Başkurt, Bulgar, Balkar, Buryat, Çuvaş, Gagavuz, Kabardino, Karaçay, Karakalpak, Kazak, Kazakistanlı Madyar, Kırgız, Kımık, Moğol, Nogay, Özbek, Özbekistanlı Madcar, Tatar, Türk, Tuva, Türkmen, Uygur, Yakut ve Macar katılımcılar yer alıyor.

Yorumlar