Kızılay Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti" sürüyor

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında binlerce vatandaş, Kızılay Meydanı'ndaki "demokrasi nöbetine" devam ediyor - Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Yağcılar: - "Sizin sayenizde biz de güçlü bir şekilde hayatımıza devam edeceğimize inanıyoruz. Türkiye'nin gücü bize de yansımaktadır"

Google Haberlere Abone ol
Kızılay Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti" sürüyor

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından binlerce vatandaş, Kızılay Meydanı'nda demokrasi için nöbet tutuyor.

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla Kızılay Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaş, demokrasi nöbetine bugün de devam etti.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Ankara milletvekilleri ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de Kızılay'daki demokrasi nöbetine katılarak, platformdan halkı selamladı ve darbe girişimine tepki gösterdi.

Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı nöbette, Türkçe ve Arapça yazılı pankartlar taşıyan vatandaşlar darbe karşıtı sloganlar attı.

Mehter takımının da konser verdiği demokrasi nöbetinde, olayın yaşandığı gece tanklarla mücadele eden vatandaşlardan Metin Doğan ve Mustafa Özbey halkı selamladı.

- "Türkiye'nin gücü bize de yansımaktadır"

Türkiye'de bulanan Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara destek vermek için alana gelerek halka hitap etti.

Yağcılar, demokratik seçimlerle gelen hükümeti her zaman desteklediklerini belirterek, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan Yıldırım'ın, milletvekillerinin çalışmaları ve halkın haklı mücadelesiyle 15 Temmuz felaketinin atlatıldığını ifade etti.

Böyle felaketlerin bir daha yaşanmaması için nöbete ihtiyaç olduğunu dile getiren Yağcılar, "Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a her daim Kosova'ya verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Çünkü sizin sayenizde biz de güçlü bir şekilde hayatımıza devam edeceğimize inanıyoruz. Türkiye'nin gücü bize de yansımaktadır. Türkiye'nin pozitif yönü ve şefkati bu Balkanlar'da yayılmaktadır. Bu anlamda biz de sizi destekliyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar