Kırkpınar'da rekor bilet satışı

- Edirne Belediye Başkanı Gürkan: - ''Kırkpınar'da tüm zamanların rekorunu kırdık. Toplam 5 bin 776 adet bilet satıldı'' - ''Ben pehlivanlık konusunda haddimi bileceğim, pehlivanlar da Kırkpınar'ın düzenlenmesi konusunda haddini bilecek''

Google Haberlere Abone ol
Kırkpınar'da rekor bilet satışı

EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ''Kırkpınar'da tüm zamanların rekorunu kırdık. Toplam 5 bin 776 adet bilet satıldı'' dedi.

Gürkan, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında Kırkpınar'ın şanına, şerefine yakışır bir organizasyonu başarıyla tamamladıklarını belirtti.

İki yıl önce Kırkpınar Bilgi, Belge ve Dokümantasyon Merkezini kurdukların hatırlatan Gürkan, ''Bu birimi çok önemsiyorum, çünkü Türkiye'de bir çok kurumda arşiv sıkıntısı var. Kırkpınar'ı gelecek yüzyıllara taşımak adına, Kırkpınar'ın kayıt altına alınması, arşivlenmesi, bilgi belge ve objelerin koruma altına alınması çok önemli. Şu anda merkezimizde 100 bine yakın, belge, bilgi, fotoğraf, padişah fermanları gibi birçok obje kayıt altına alındı.'' dedi.

Başkan Gürkan, Kırkpınar'da, pehlivanların yağlanması için 2 bin 100 litre zeytin yağı ile uzunluğu 3 kilometreyi bulan pehlivanların gözlerini sildiği "salaşkur" denilen bez kullanıldığını anlattı.

Bu yıl eğlencelerin iptal edilmesine rağmen tüm zamanların bilet satış rekorunu kırdıklarını anlatan Gürkan, ''Kırkpınar'da tüm zamanların rekorunu kırdık. Toplam 5 bin 776 adet bilet satıldı. Yaklaşık 347 bin lira gelir elde edildi. Bu yıl canlı yayınlar da gerçekten iyiydi. Basın mensupları da Kırkpınar'ın tanıtımı noktasında elinden geleni yaptı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ederim.'' diye konuştu.

- ''Recep Kara kendi işine baksın''

Başkan Gürkan, bir gazetecinin ''Recep Kara, 'Kırkpınar organizasyonu belediyeden alınsın' demiş bu konuda ne söyleyeceksiniz" sorusuna, "Herkesin kendi alanıyla uğraşması gerekir" cevabını verdi.

Başpehlivan Kara'yı başarısından dolayı tebrik eden Gürkan, şöyle devam etti:

'' Kendisini tebrik ediyorum. Kırkpınar'da 4. kez başpehlivan oldu. Kendisinin pehlivanlığını tartışacak halimiz yok, bizim uzmanlık alanımızda değil, ama Kırkpınar'ı kimin düzenleyeceğini belirlemek de geleneklere ait bir şey. Ben pehlivanlık konusunda haddimi bileceğim, pehlivanlar da Kırkpınar'ın düzenlenmesi konusunda haddini bilecek. Herkes kendi işine bakacak. Biz nasıl haddimizi bilerek güreşlere katılmıyorsak, pehlivanlar da organizasyonun nasıl düzenleneceği konusunda haddini bilsin.''

Başkan Gürkan, Kırkpınar'ın yapıldığı stadyumun iyileştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini, bazı eksiklerin giderilmesi ve izinlerin alınmasının ardından çok daha güzel bir "Er Meydanı" yapacaklarını vurguladı.


Yorumlar