Kırklareli'deki FETÖ'nün darbe girişimi davasında tahliye

- FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoyol girişinde durdurulan 81 sanığın yargılandığı davada, 2 sanık tahliye edildi - Duruşma, 13 Kasım'a ertelendi

Google Haberlere Abone ol
Kırklareli'deki FETÖ'nün darbe girişimi davasında tahliye

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoyol girişinde durdurulan 81 sanığın yargılandığı davada, 2 sanığın tahliyesine karar verildi.

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesince Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan duruşmada, eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında bulunduğu 33 tutuklu sanık hazır bulundu.

Mahkeme heyeti başkanı İzzet Koçer, cumhuriyet savcısı Mustafa Öztürk'ün mütalaasına ilişkin ara kararı açıkladı.

Mahkeme, tutuklu sanıklardan Kemal Akçay ve İsmail Tunç'un delillerin toplanması, kuvvetli suç şüphesinin bulunmaması, askeri birlikteki konumları, rütbeleri ve tutuklulukta geçirdikleri süre göz önünde bulundurularak tahliye edilmelerine ve haklarında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi.

Eski Tuğgeneral Doğan, Binbaşı Servet Arslan ve Yarbay Çiçek'in de aralarında bulunduğu 31 sanığın tutukluluk hallerinin devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı 13 Kasım'a erteledi.

- Tahliye edilen sanık bayıldı

Hakkında tahliye kararı verilen Tunç, duruşma salonunda fenalaşarak bayıldı. Sağlık ekipleri, Tunç'a müdahalede bulundu.

Kararın açıklanmasının ardından bazı sanık yakınlarının tepki gösterdiği görüldü. Mahkeme salonunda bağıran sanık yakınları, polis ekiplerince salondan çıkarıldı.

Tutuklu sanıklardan bazıları ise duruşma salonunda bulunan sandalyelere tekme attı. Salondan çıkmak istemeyen bazı sanıklar ise jandarma ekiplerince zor kullanılarak salondan çıkarıldı.

İddianamede, sanıkların, "TBMM'yi ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye, bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs" suçlarından ayrı ayrı 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile "silahlı terör örgütüne üye olmak", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçundan beş yıldan onar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Yorumlar