Kırgızistan'da anayasa konferansı

- "Kuvvetler Ayrılığı Arasında Anayasal Denetiminin Yeri ve Rolü Konferansı"na Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden yüksek mahkeme başkanı katıldı

Google Haberlere Abone ol
Kırgızistan'da anayasa konferansı

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'ın Çolpon-Ata kentinde uluslararası "Kuvvetler Ayrılığı Arasında Anayasal Denetiminin Yeri ve Rolü" konferansı düzenlendi.

Kırgızistan Yüksek Mahkemesi bünyesindeki Anayasa Odası Basın Merkezinden alınan bilgiye göre, BM Kalkınma Programı (UNDP) Bişkek Koordinatörlüğünün desteğiyle Anayasa Odası tarafından düzenlenen konferansa, Türkiye, Kırgızistan, Azerbaycan, Tayland, Moğolistan, Ermenistan, Belarus, Bulgaristan, Endonezya, Kazakistan, Güney Kore, Tacikistan, Özbekistan, Rusya, Macaristan, Romanya, Ukrayna ve Letonya'dan anayasa mahkemesi başkanları ve üyeler katıldı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın da konuşma yaptığı konferansta, Kırgızistan Yüksek Mahkemesinin yargıçları, milletvekiller, bürokratlar, kabine üyeleri, bilim adamları, uluslararası sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve uzmanlar da bulundu.

Çolpon-Ata kentinde iki gün süren konferansta, kuvvetler ayrılığında denge ve kontrol mekanizmaları alanında güncel pek çok hususta bilgi, görüş ve tecrübe paylaşımı yapıldı.

Anayasa Odası Başkanı Mukambet Kasımaliyev, demokratik ülkeler için hayati önem taşıyan konferansın, Kırgızistan'ın ev sahipliğinde düzenlenmesinden büyük onur duyduklarını ifade etti.



Yorumlar