Kerkük'te Türkmen öğrencilere Beşiktaş forması dağıtıldı

- 1903 Karakartallar Derneği, ''Kerkük'e eğitim ve dayanışma seferi projesi" kapsamında Türkmen öğrencilere forma dağıttı

Google Haberlere Abone ol
Kerkük'te Türkmen öğrencilere Beşiktaş forması dağıtıldı

KERKÜK (AA) - Irak'ın kuzeyindeki Kerkük kentinde bir Türk sivil toplum kuruluşu tarafından 600 Türkmen öğrenciye Beşiktaş forması dağıtıldı.

1903 Karakartallar Derneği Başkanı Cengiz Sarıkaya, Irak'ın Kerkük kentinde Türkçe eğitim veren devlet okullarını ziyaret ederek, 600 Türkmen öğrenciye Beşiktaş forması dağıttı.

Sarıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada,''Kerkük'e eğitim ve dayanışma seferi projesi için geldik. Projemizin ilk adımı olarak kent merkezindeki Musalla semtinde Türkçe eğitim veren dört ilkokulu ziyaret ettik." dedi.

Sarıkaya, "Kentteki genç takımlar arasında Beşiktaş turnuvası düzenleyeceğiz. Burada ziyaret ettiğimiz okullarda da ayrıca 600 öğrenciye Beşiktaş forması dağıttık." diye konuştu.

Türkmeneli İzci Derneği Başkanı Kazım Esvet de "Sarıkaya'nın Kerkük'ü ziyaret etmesi bizim ve miniklerimiz için oldukça büyük moral oldu. Kerkük'te 200'den fazla okul Türkçe eğitim vermekte. Eğitim gören öğrencilerden 600'üne Beşiktaş formasının hediye edilmesi bu sıkıntılı günlerde büyük destek olmuştur." ifadelerini kullandı.



Yorumlar