Kerkük'te bayram alışverişi

KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentinde vatandaşlar bayram alışverişini sahura kadar sürdürüyor. Kerkük'te yaşayan insanlar iftar sonrası tarihi "Büyük Bazar"a...

Google Haberlere Abone ol
Kerkük'te bayram alışverişi

KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentinde vatandaşlar bayram alışverişini sahura kadar sürdürüyor.

Kerkük'te yaşayan insanlar iftar sonrası tarihi "Büyük Bazar"a (Büyük Çarşı), akın ederek sahur vaktine kadar bayram alışverişini yapıyor.

Büyük Bazar esnaflarından İsmail Tokmakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle insanlar alışverişi iftar sonrasına bırakıyor. Alışveriş sahura kadar sürüyor.'' dedi.

"Kerkük son yıllarının en güvenli dönemini yaşıyor." diyen Tokmakçı, "Şiddet olaylarının azalması insanların bayram alışverişini rahatça yapmalarını sağlıyor. Kerkük'teki alışveriş yerlerinin uzun yıllardan sonra sahura kadar açık olması büyük bir şans.'' ifadelerini kullandı.

-Türk ürünlerine büyük rağbet

Büyük Bazar esnafı Ahmed Fazıl da, "Irak'ın genelinde olduğu gibi Kerkük'te de vatandaşlar kalitesinden dolayı Türk ürünlerine rağbet gösteriyor. Mağazaya girenler Türk ürünlerini soruyor." bilgisini paylaştı.

Yorumlar