Kazakistan’ın toplam yatırım hacmi 250 milyar dolar

- Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev: - "Günümüzde Kazakistan’a yapılan yatırım hacmi 250 milyar doları geçti. 1995 yılından bu yana halkımızın geliri neredeyse 40 kat artmıştır"

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan’ın toplam yatırım hacmi 250 milyar dolar

ASTANA (AA) – Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, ülkesine yapılan toplam yatırım hacminin 250 milyar doları aştığını ve 1995 yılından bu yana halkın gelirinin 40 kat arttığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre Nazarbayev, Kazakistan’ın Akmola eyaletine yaptığı ziyareti kapsamında, halkla bir araya geldi.

Nazarbayev, burada yaptığı konuşmada, ülkenin bağımsızlığını kazandığından bu yana istikrarlı ekonomik kalkınmanın sağlandığını belirterek, “Günümüzde Kazakistan’a yapılan yatırım hacmi 250 milyar doları geçmiştir. 1995 yılından bu yana halkımızın geliri neredeyse 40 kat artmıştır.” dedi.

Halkın refahının iyileşmesiyle yaşam süresinin ortalama 67’den 72 yıla kadar çıktığına işaret eden Cumhurbaşkanı Nazarbayev, ülkedeki doğum oranının yüzde 60 arttığını kaydetti.

Nazarbayev, tarım sektörünün, ülke ekonomisini çeşitlendirmenin önemli kaynaklarından biri olduğuna dikkati çekerek, sadece başkent Astana’nın gıda alanındaki 100’den fazla projesi için 85 milyar tenge dış yatırımın yapıldığını sözlerine ekledi.

Yorumlar