Kayseri'deki FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma

- Bazı dernek ve özel eğitim kurumlarının yöneticilerine yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 9 zanlıdan 1'i tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Kayseri'deki FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bazı dernek ve özel eğitim kurumlarının yöneticilerine yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 9 zanlıdan 1'i tutuklandı.

Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 42 zanlı arasındaki GESİAD yöneticisi 9 kişinin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan Ali Ergin tutuklandı. 8 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında "Anayasayı ihlal, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini düşürmeye teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamalarıyla GESİAD ve Kimse Yok mu Derneği ile Bedi Özel Eğitim Kurumlarının 65 yöneticisi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Operasyonda 42 şüpheli yakalanmış, zanlılardan 14'ünün, örgüte yönelik daha önceki soruşturmalarda tutuklandığı, 9'unun da yurt dışında firari olduğu belirlenmişti.

Yorumlar