Katar'da "Ordu ve Siyaset" konferansı

DOHA (AA) - Arap Araştırma ve Siyaset Çalışmaları Merkezi'nin (ACRPS) geleneksel "Demokratik Dönüşüm" konferanslarının beşincisi Katar'ın başkenti Doha'da...

Google Haberlere Abone ol
Katar'da "Ordu ve Siyaset" konferansı

DOHA (AA) - Arap Araştırma ve Siyaset Çalışmaları Merkezi'nin (ACRPS) geleneksel "Demokratik Dönüşüm" konferanslarının beşincisi Katar'ın başkenti Doha'da başladı.

Bu yıl "Ordu ve Siyaset" başlığı altında düzenlenen konferansta 35 bilimsel makale tartışılacak. Konferansta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi ve Türk halkının karşı duruşunun bölgeye etkisinin ele alınacağı "Türkiye'de Ordu ve Siyaset" oturumu da yer alıyor.

ACRPS Müdürü Azmi Beşara, konferansın açılış konuşmasında, 20'nci yüzyılda son derece siyasileşmiş ordulara tanıklık edildiğini belirterek, "Ordu, ancak devlet kurumlarının sarsıntıya uğradığı ve istikrarsızlığın hakim olduğu dönemlerde kamuoyunun temsilcisi ve vatandaşların çıkarı doğrultusunda birliği sağlamak için öne çıkar." dedi.

Gerçek anlamda siyasetten uzak bir ordunun bulunmadığını vurgulayan Beşara, "Ordu, günlük olarak savaş ve savunma işlerinin yanı sıra emniyet ve milli güvenlik olarak tanımlanan konularla ilgileniyor. Yani yüzde yüz askeri olan işlerle ilgilendiği gibi birçok siyasi işleri de ele alıyor." diye konuştu.

Doha'daki konferans 3 Ekim'de sona erecek.

Katar merkezli ACRPS, 2012'den beri her yıl dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda siyasetçi ve entelektüelin katılımıyla "Arap Dünyasında Demokratik Dönüşüm" konferansları düzenliyor.

Yorumlar