Karadavi'nin oğluna hapis cezası verilmesi

- Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanının oğlu Karadavi: - "Bunlar suçlama değil uydurma. Benim ne zaman programa çıktığımı öğrenme zahmetine bile katlanmadılar. Ben söyledikleri zamanda konuşmadım ve sözü geçen program da yoktu"

Google Haberlere Abone ol
Karadavi'nin oğluna hapis cezası verilmesi

DOHA (AA) - Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin oğlu Abdurrahman el-Karadavi, hakkındaki suçlamaların "asılsız ve uydurma" olduğunu söyledi.

Karadavi, Mısır'da Dokki Ceza Mahkemesinde "ülke güvenliğini tehdit eden yalan haber yaymak" suçundan gıyabında verilen 3 yıl hapis cezasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bunlar suçlama değil uydurma. Benim ne zaman programa çıktığımı öğrenme zahmetine bile katlanmadılar. Ben söyledikleri zamanda konuşmadım ve sözü geçen program da yoktu. O dönem söz konusu kanalda 'Uzak Mısır' ismiyle bir program yoktu. Bu program geçen nisan ayında başladı ve ramazan ayında sona erdi." dedi.

Karadavi, verilen hükmün asılsız ve uydurma olduğunu vurguladı.

Abdurrahman el-Karadavi, geçen 21 Temmuz'da yurt dışından yayın yapan El-Vatan radyo kanalındaki açıklamalarından dolayı "devlet kurumlarına karşı kışkırtıcı söylemlerde bulunmak, yönetim karşıtı eylem çağrısı yapmak, cumhurbaşkanıyla alay etmek, ülkede kaos yaratmak için fitne çıkarmak" suçlamalarıyla yargıya sevk edilmişti.

Hakkında yakalama kararı bulunan Karadavi, Mısır'da askeri darbeyle görevinden alınan ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de yargılandığı "yargıya hakaret" davasından yargılanıyor.

Yorumlar