İzmir'deki gıda zehirlenmesi

- Türk Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şube üyeleri, iki hastanede hasta yakını ve personelin akşam yemeği sonrası gıdadan zehirlenmesine tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
İzmir'deki gıda zehirlenmesi

İZMİR (AA) - Türk Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şube üyeleri, dün Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi ile Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki bazı sağlık personeli ve hasta yakınlarının gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelerde tedavi altına alınması nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Behçet Uz Çocuk Hastanesi önünde toplanan Türk Sağlık-Sen üyeleri adına açıklama yapan şube başkanı Ahmet Doğruyol, Bozyaka Eğitim ve Araştırma hastanesinde yaklaşık 100, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesinde ise yaklaşık 80 sağlık çalışanı ve hasta yakınının, hastanede verilen kadınbudu köfte, ıspanak ve yoğurttan oluşan akşam yemeğini yedikten sonra gıda zehirlenmesi nedeniyle hastanelerde tedavi altına alındığını belirtti.

Hastanelerde yemek hizmetlerinin 8-9 yıl önce özelleştiğini hatırlatan Doğruyol, şunları söyledi:

"Kamu hizmeti sunan sağlık çalışanları ile hizmet alan hasta ve hasta yakınlarının, hastanedeki yediğin yemeğin sağlıksız olması kadar acı bir durum olamaz. Tesellimiz can kaybımızın olmamasıdır. Sağlık personeli çalıştıkları ve yakındaki hastanelerde tedavi görmüşlerdir. Bu konudaki uyarılarımıza rağmen neden tedbir alınmıyor, yemekler hastane çalışanları tarafından neden denetlenmiyor?

Koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmeti veren Sağlık Bakanlığı önce kendi kurumlarında sağlıklı çalışma ortamı ve sağlıklı yemek hizmeti vermelidir. Önceki yıllarda yemeklerimiz hastanelerde yapılmakta iken hiç bir sıkıntıyla karşılaşmıyorduk. Hastanelerdeki yemek hizmeti sorunun tek çözüm yolu, hastanelerin yemeklerini kendilerinin hazırlamasıdır."

İzmir'de Behçet Uz Çocuk Hastanesi ile Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, bazı hasta yakınları ve personelde akşam yemeği sonrası baş dönmesi ve kusma şikayetleri görülmüştü. Sağlık personeli ile hasta yakınları, hastanede verilen yemekten zehirlendikleri şüphesiyle tedavi altına alınmıştı.



Yorumlar