İzmir'de zihinsel engelli çocuğun kaybolması

- Aliağa ilçesinde kaybolan 6 yaşındaki zihinsel engelli çocuğun bulunması için çalışmalara AFAD ve jandarma ekiplerince devam edildi

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de zihinsel engelli çocuğun kaybolması

İZMİR (AA) - İzmir'in Aliağa ilçesinde kaybolan 6 yaşındaki zihinsel engelli çocuğu arama çalışması sürüyor.

Karakuzu Mahallesi'nde önceki gün evinden oynamak için çıkan zihinsel engelli İbrahim Akçay'ın geri dönmemesi üzerine Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince dün başlatılan arama çalışmalarına devam edildi.

Ekipler, çalışmalarını Karakuzu Mahallesi yakınlarındaki dağlık ve meralık alanda sürdürdü.

Akçay'ın gidebileceği yerlerin kontrol edildiği çalışmalara kayıp çocuğun Manisa'nın Köprübaşı ilçesinden gelen annesi Dilek Akçay ile mahalle sakinlerinden oluşan gönüllü grubu da katıldı.

Dilek Akçay, sık sık seslenerek oğlunu bulmak için çaba gösterdi. Küçük çocuğun babasının cezaevinde bulunduğu öğrenildi.

- "Gören varsa bildirsin"

Kaybolan çocuğun teyzesi Sultan Sarızeybek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeğeninden 3 gündür haber alamadıklarını, aramalardan henüz bir sonuç çıkmamasının endişelerini daha da artırdığını söyledi.

Akçay'ın zihinsel engelli olduğunu ve yol bilemediğini belirten Sarızeybek, "Jandarma, polis, helikopterler, mahalle halkı, herkes çocuğumuzu arıyor. Bütün dağlara, çalıların altına kadar baktık, bulamadık. Bu çocuk 3 gündür ne yer, ne içer, aç, susuz duruyor. Yerini bilen, gören, duyan varsa bize haber versin. 3 gündür uykuyu terk ettik." diye konuştu.

Yorumlar