İzmir'de sela okuyan müezzinin tartaklanması

- Müezzin Kuzgun: - "Şehitler için sela vermiyorsunuz da şimdi niye sela veriyorsunuz diye darp ettiler" - "Ecdadımız bu toprakları bıraktıysa, biz de görevimizin başındaysak, ne olursa olsun dedik geldik görevimizi yaptık. Bugün böyle bir emir gelse tekrar sela veririm, bu vatan, bu bayrak, bu sancak için her zaman hazırım"

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de sela okuyan müezzinin tartaklanması

İZMİR (AA) - FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı gece Narlıdere ilçesinde sela okuduğu için tartaklandığı belirtilen müezzin Mehmet Kuzgun, "Şehitler için sela vermiyorsunuz da şimdi niye sela veriyorsunuz diye darp ettiler." dedi.

Kutlu Yalvaç Camisi'nin müezzini Kuzgun gazetecilere yaptığı açıklamada, güvenlik kamerasının kaydettiği olay anını anlattı. 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece saat 01.15 civarında tüm camilerde sela verilmesinin istenmesi üzerine saat 01.30'da camiye gelerek sela okuduğunu belirtti.

Camiden çıkarken tanımadığı ikisi kadın üç kişinin saldırısına uğradığını aktaran Kuzgun, yumruktan büyük bir taşla bir kadının göğsüne vurduğunu, ardından diğer kişilerin de saldırdığını, karnına vurulması nedeniyle nefessiz kaldığını ifade etti.

Üzerine gelen saldırganlardan kaçmak zorunda kaldığını belirten Kuzgun, "Tekrar yakaladılar ve darp ettiler caminin önünde. Şehitler için sela vermiyorsunuz da şimdi niye sela veriyorsunuz diye darp ettiler.'Cumhurbaşkanı'mız, Müftü'müz, İlçe Müftü'müz bize emir verdi, verilen emri yerine getiriyoruz dedim. Gözümde gözlük vardı, gözlüğümü kırdılar. Göğsümde ve sırtımda ağrılar var. Boğazımı sıktılar, yüzümde yara var. Caminin girişindeki camları da taşla kırdılar." diye konuştu.

- "Emir gelse tekrar sela veririm"

Saldırganların elinden kurtulduktan sonra eve gittiğini belirten Kuzgun, haber verdiği Yalvaç Camisi Yardımlaşma Derneği Başkanı Baran Dumlu'nun aradığı polisin gelmesini beklediğini kaydetti.

Kuzgun, şöyle devam etti:

"Sonra da hastaneye gittim. İç kanama ve kırık olup olmadığına ilişkin kontroller yapıldı. Darp raporu aldım. Hastaneden çıkınca karakolda şikayetçi oldum. Küfür ettiler, 'Seni öldüreceğiz, bu halde bırakmayız' diye tehditler savurdular.

Kuzgun, vatanı, bayrağı ve sancağı için ölüme dahi hazır olduğunu vurgulayarak, "Ecdadımız bu toprakları bıraktıysa, biz de görevimizin başındaysak, ne olursa olsun dedik, geldik görevimizi yaptık. Bugün böyle bir emir gelse tekrar sela veririm. Bu vatan, bu bayrak bu sancak için ben her zaman hazırım." ifadelerini kullandı.

Öte yandan CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mehmet Şahin Fırat ile Ilıca Mahallesi Muhtarı Önder Devirdöven de camiye gelerek Kuzgun'a geçmiş olsun dileğini iletti. Fırat, saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, olayın münferit olduğunu düşündüğünü belirtti.

- Saldırganların kimlikleri tespit edildi

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten emniyet yetkilileri, ikisi kadın 3 saldırganın kimliklerinin tespit edildiğini bildirdi.

FETÖ mensubu askerlerce 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece gerçekleştirilen darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara davetinin ardından, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in talimatıyla sela okuyan din görevlileri, yurt genelinde "Değerli vatandaşlarımız, Allah adına, devletimiz adına, milletimiz adına meydanlara çıkın. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın çağrısına uyun" ve "Milli iradeye sahip çıkmak adına vatanını seven tüm halkımızı herhangi bir taşkınlık yapmadan şehir meydanlarında toplanmaya davet ediyoruz." çağrısı yapmıştı.

Sela okunan bu camilerden İzmir'in Narlıdere ilçesindeki Kutlu Yalvaç Camisi'nin müezzini Mehmet Kuzgun'un, camiye gelen bazı kişilerce tartaklanma anı güvenlik kamerasına yansımıştı.


Yorumlar