İzmir'de bayram trafiğine havadan denetim

- İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, bayram öncesi trafik yoğunluğunun oluştuğu güzergahlarda yol ekiplerinin yanı sıra helikopterle havadan da kontrol sağladı - Helikopter ekibinin kontrolü AA'dan canlı olarak yayınlandı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de bayram trafiğine havadan denetim

İZMİR (AA) - İzmir'de Kurban Bayramı için alınan trafik tedbirleri kapsamında polis helikopteriyle havadan denetim yapıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 9 günlük bayram tatilinde büyük şehirlerle tatil merkezlerini bağlayan yollarda trafik denetimiyle ilgili çalışma başlattı.

Adnan Menderes Havalimanı'ndan havalanan İzmir Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şube Müdürlüğüne bağlı polis helikopteriyle kentteki trafik yoğunluğu havadan kontrol edildi.

İzmir-Çeşme Otoyolu, İzmir-Aydın Otoyolu ve İzmir-Çanakkale karayolu ile şehir içindeki kurbanlık satış ve kesim alanlarını bağlayan güzergahları havadan gözetleyen ekipler, yoğunluğun oluştuğu noktalarda yer ekiplerini bilgilendirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Şamil Özsagulu, kurban satış yerleri, mezarlıklar, şehitlikler, alışveriş merkezleri ve ana arterlerde görev yapan ekipleri havadan yönlendirdi.

Hava ekibinin yürüttüğü denetimleri AA ekibi, canlı olarak yayımladı.

Özsagulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirebilmeleri için her türlü önlemin alındığını söyledi.

Ekipleri yönlendirmek, alınan tedbirlerin yeterli olup olmadığını görmek için polis helikopteriyle havadan denetim yaptıklarını ifade eden Özsagulu, Kurban Bayramı tatili süresince trafik kuralı ihlali yapan araç sürücülerine karşı daha hassas olacaklarını kaydetti.

Özsagulu, bayram süresince yaklaşık bin personelle görev aldıklarını ifade ederek şunları söyledi:

'Vatandaşlarımızın sağlı bir şekilde seyahat etmeleri doğrultusunda özellikle şehirler arası otobüs terminallerinde ağırlaştırılmış olarak denetimlerimiz mevcut. Bu yollarda sorumluluk bölgemizde bundan önce çok kaza olan noktalarda kaza ihlallerine göre denetimlerimizi arttırdık. Vatandaşlarımızın bayram tatili süresince seyahatleri esnasında aşırı hız ve hatalı sollama yapmamalarını alkolü araç kullanmasınlar. Özellikle dönüş trafiğinde vatandaşlarımızın son güne bırakmamalarını ve sık sık mola verip acele etmemelerini istiyoruz. Çünkü trafik kazalarının yaklaşık yüzde 85-90 oranında sürücü kaynaklı olduğunu da düşünerek vatandaşlarımızın yaptığı ihlallerin kazayla sonuçlanabileceğini düşünmelerini rica ediyoruz.''

Trafik Denetleme Şube Müdürü Özsagulu, havadan denetimlerin Kurban Bayramı tatili dönüşünde de süreceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar