İzmir'de FETÖ şüphelisi hakim tutuklandı

Darbe girişimi sonrası tutuklanan hakimlerden Akar Karasu'nun 15 Temmuz'da daha önce Adli Yargı Komisyonu Başkanı olarak görev yaptığı İzmir Adliyesine geldiği ve bazı görevlilerle görüşmeler yaptığı ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de FETÖ şüphelisi hakim tutuklandı
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında Çorum'da tutuklanan hakimlerden Akar Karasu'nun darbe girişiminin olduğu gün, daha önce Adli Yargı Komisyonu Başkanı olarak görev yaptığı İzmir Adliyesine geldiği ve bazı görevlilerle görüştüğü belirlendi.

İzmir Adliyesinin 15 Temmuz gününe ait güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerine göre Karasu, siyah çantayla binaya giriyor ve kapıdaki görevlilere bazı kişilerin odalarını soruyor.

Gün boyunca adliyede kalan ve ağır ceza mahkemelerinin bulunduğu C bloktaki katları dolaşan Karasu, yetkililere vermeden bilgi işlem odasını da ziyaret ediyor. Daha sonra bazı görevlilerle görüşme yaptığı belirlenen Karasu'nun bu kişilere, "Yakında çok güzel şeyler olacak" dediği öne sürüldü.

Karasu'nun darbe girişiminin başarılı olması halinde FETÖ tarafından İzmir Adliyesinde görevlendirilmesinin planlandığı iddia edildi.

İzmir'de Adli Yargı Komisyonu Başkanı ve 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı da yapan Karasu, geçen yıl Çorum'a atandı.

Karasu, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Çorum'da gözaltına alınmış, "anayasayı ihlal", "hükümete silahlı isyan" ve "silahlı örgüte üye olmak" suçlamasıyla sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

Yorumlar