İstanbul'da, ABD'nin 240. Bağımsızlık Günü resepsiyonu

- ABD'nin 240. Bağımsızlık Günü dolayısıyla İstanbul'da resepsiyon düzenlendi - ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass: - "Türkiye'de verilen kayıpların etkisini biz de hissediyor ve bir kez daha ülkenin her yerinde acı çekenlere derin taziyelerimizi sunuyoruz. Başınız sağ olsun" - İstanbul Başkonsolosu Hunter: - "Dünyamızda ve en son olarak geçen hafta Türkiye'de üzüntü verici olayların meydana geldiği bir dönemde bir araya geldik. Yaşananlardan dolayı hepimize geçmiş olsun diyorum"

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da, ABD'nin 240. Bağımsızlık Günü resepsiyonu

İSTANBUL (AA) - ABD'nin 240. Bağımsızlık Günü dolayısıyla İstanbul'da resepsiyon düzenlendi.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'ndaki resepsiyona, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dini cemaat liderleri ve bazı ilçe belediye başkanları katıldı.

İş dünyası, diplomasi, akademi, sivil toplum ve medyanın önde gelen simalarının da hazır bulunduğu resepsiyonda, yapılan askeri tören ve iki ülke marşlarının okunmasının ardından ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass ve İstanbul Başkonsolosu ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter, konuklara hitap etti.

Bass, bu akşam gerçekleşen resepsiyonun vakar ve ciddiyet içinde gerçekleştiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Her iki ülkenin toplumu da teröristlerin elinde tekrar tekrar acı ve kayıp yaşamıştır. Türkiye çok kısa süre önce faillerin yüzlerce kişiyi öldürdüğü şiddet içeren bir darbe girişiminin şok ve travmasını yaşamıştır. Türkiye'de verilen kayıpların etkisini biz de hissediyor ve bir kez daha ülkenin her yerinde acı çekenlere derin taziyelerimizi sunuyoruz. Başınız sağ olsun."

Yaşanan saldırıların demokrasileri koruma kararlığını güçlendirdiğini aktaran Bass, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hoşgörü ve barışın, nefret ve şiddete galip gelmesini sağlamalıyız. Bize zarar verenlerin karşısında intikam değil, adalet aramalıyız. Demokratik toplumlarımızın temelini oluşturan temel özgürlükleri korumak için çalışmalıyız. Sesini değil sözünü yükselt. Yağmurdur çiçekleri büyüten gök gürültüsü değil."

Bass, ABD Başkanlarından Lincoln'ün birlik ve beraberlik konusundaki sözlerinden alıntı yaptığı konuşmasında ABD'nin terörle mücadeleye ve Türkiye'yi desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Hunter ise davete katılan herkese teşekkürlerini ileterek, "Dünyamızda ve en son olarak geçen hafta Türkiye'de üzüntü verici olayların meydana geldiği bir dönemde bir araya geldik. Yaşananlardan dolayı hepimize geçmiş olsun diyorum. Ülkelerimiz ve demokrasilerimiz, insanlarımızı ve ortaklıklarımızı üzücü tecrübelerden daha da güçlenerek aşmasını umut ediyorum. Kendi adıma son günlerde tanık olduğumuz acı sahneler olmasaydı bile eşim ve ben bugün yine de içimizde bir burukluk hissedecektik. Bu resepsiyon bizim İstanbul'daki son bağımsızlık günü resepsiyonumuz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar