İstanbul ve Ankara'da FETÖ'den darbe girişimi

- İçişleri Bakanı Ala: - "Herkesin şu anda bu rezilliğe 'dur' demek için adım atma zamanıdır. Bir cunta girişiminin hemen bir an evvel ekarte edilmesinin temel yolu, bütün demokratik güçlerin bir an evvel harekete geçmesidir"

Google Haberlere Abone ol
İstanbul ve Ankara'da FETÖ'den darbe girişimi

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul ve Ankara'daki FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Herkesin şu anda bu rezilliğe 'dur' demek için adım atma zamanıdır. Bir cunta girişiminin hemen bir an evvel ekarte edilmesinin temel yolu bütün demokratik güçlerin bir an evvel harekete geçmesidir." diye konuştu.

Bir televizyon programında canlı yayına bağlanan Bakan Ala, "Türkiye'de hemen her şeyin normale dönmesi için bütün milletimizin Anadolu'nun her yerinde semtlerin meydanına yığılması lazım. Askerin açıklama yapması lazım. Güvenlik birimleri yapıyor şu an düzelmesi için. Kendi görevlerini icra ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Ala, bu kalkışmanın Askeri Casusluk Davası ile ilgili olup olmadığına yönelik soruya ise "Efendim birtakım öyle şeyler var. Türkiye'de kumpaslar kurulmuş, işler yapılmıştır. Bunlar zaten devletin kurumları tarafından soruşturuluyordu. O bakımdan yani şu anda kimin ne dediğinin bir önemi yok. Şu anda bir an önce Türkiye'yi bu ayıptan en kısa zamanda kurtarmanın gayreti içerisinde olunması lazım." yanıtını verdi.

Türkiye'nin bu çağda, kendisine yakışmayan bir durumda dünyaya böyle bir görüntü vermemesi gerektiğini dile getiren Ala, şunları söyledi:

"Herkes, şu anda yapılması gereken, Anadolu'nun herbir köşesinde insanların sokağa, meydana çıkmasıdır. Semtlerin meydanında toplanıp, demokrasiye sahip çıktıklarını yüksek sesle orada haykırmalıdır. Herkesin şu anda bu rezilliğe 'dur' demek için adım atma zamanıdır. Bir cunta girişiminin hemen bir an evvel ekarte edilmesinin temel yolu bütün demokratik güçlerin bir an evvel harekete geçmesidir. Harakete geçmenin yolları da bellidir, söylediğim gibi sokağa çıkma... Partiler, parti teşkilatlarını çağıracak, kendi karar temsil üyelerinin bu açıklamalarını yapacaklar."

Yorumlar