İstanbul Valisi Şahin'den bayramı mesajı

- "Milli bütünlüğümüzü hedef alan terör illetiyle kararlı mücadelemizin devam ettiği bugünlerde, hain saldırılarda kaybettiğimiz şehitlerimizin acısıyla elbette bayramımız buruk geçecek ancak bir yanımız buruk olsa da aziz şehitlerimizin hatırasını göğsümüzde bir zafer nişanesi olarak taşıyacağız ve başımız dik, gözlerimiz umut ve vakar dolu olacak"

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Valisi Şahin'den bayramı mesajı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, hain saldırılarda kaybedilen şehitlerin acısıyla Ramazan Bayramı'nın buruk geçeceğini belirterek, "Bir yanımız buruk olsa da, aziz şehitlerimizin hatırasını göğsümüzde bir zafer nişanesi olarak taşıyacağız ve başımız dik, gözlerimiz umut ve vakar dolu olacak." ifadelerini kullandı.

Şahin, bayram dolayısıyla yayımladığı mesajda, bayramların, birlik, beraberlik ve kardeşlik hislerinin pekiştiği, gönül kapılarının açılıp, küskünlüklerin unutulduğu, sevgi, hürmet, merhamet ve insaniyet gibi yüce hasletlerin tazelendiği müstesna günler olduğunu aktardı.

Bayramların sosyal dayanışmanın, milli birlik ve bütünlüğün temel taşları olduğuna değinen Şahin, şöyle devam etti:

"Milli bütünlüğümüzü hedef alan terör illetiyle kararlı mücadelemizin devam ettiği bugünlerde, hain saldırılarda kaybettiğimiz şehitlerimizin acısıyla elbette bayramımız buruk geçecek ancak bir yanımız buruk olsa da, aziz şehitlerimizin hatırasını göğsümüzde bir zafer nişanesi olarak taşıyacağız ve başımız dik, gözlerimiz umut ve vakar dolu olacak. Zira bu millet, zorbalık ve şiddete tarihi boyunca teslim olmadığı gibi bugün de teslim olmayacaktır. Ebediyen de vatanı, milleti ve bayrağı uğruna gözünü kırpmadan canını veren aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yad edeceğiz."

Vali Şahin, bayram vesilesiyle eş, dost ve akrabaların yanı sıra kimsesiz ve ihtiyaç sahibi kişilerle, şehit aileleri ve gazilerin de ziyaret edilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Elimizden geldiğince onların acılarını paylaşmaya, yaralarını sarmaya çalışalım. Vefa ve şükran borcumuzu bir nebze olsun ödeyebilmek için dertlerine ortak olup, sıkıntıları varsa çözmeye gayret edelim. Bayram münasebetiyle ziyaret ve seyahat için yola çıkacak vatandaşlarımıza, bayram sevincinin felakete dönüşmemesi için, trafik kurallarına riayet etmelerini hatırlatır, ülkemiz ve dünya için huzur ve barışa vesile olması temennisiyle, başta şehit ailelerimiz ve kahraman gazilerimiz olmak üzere, milletimizin ve bütün İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım."



Yorumlar