İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama

- İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, bugün bir gazetedeki "Ambulansları Engellediler" başlıklı haberin içeriğinde isimleri yer alan kişilerin, 112 şoförü olmadığını, belediye çalışanı olduğunu açıkladı - Açıklamada, "Tüm bu taşınan hastaların kayıtları sistemimizde mevcuttur. Haberde adı geçen şoförler kurumumuz çalışanı olmayıp, belediye personelidir. Buna rağmen haberin görselinde 112 ambulansımızın fotoğrafı kullanılmıştır" denildi

Google Haberlere Abone ol
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama

İSTANBUL (AA) - İl Sağlık Müdürlüğü bugün bir gazetede yer alan, "Ambulansları Engellediler" başlıklı haberde adı geçen kişilerin 112 şoförü değil, belediye çalışanı olduğunu bildirdi.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede yer alan "Ambulansları Engellediler" başlıklı haberin içeriğinde isimleri yer alan kişilerin, 112 şoförü olmadığını, belediye çalışanı olduğu aktarıldı.

Açıklamada, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde 112 acil servis personellerinin canlarını hiçe sayarak fedakarca görev yaptığı belirtildi.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi İstanbul’da, toplam 220 acil istasyonun aktif olduğu ve 262 seferde, 350’nin üzerinde hasta taşındığı kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Tüm bu taşınan hastaların kayıtları sistemimizde mevcuttur. Haberde adı geçen şoförler kurumumuz çalışanı olmayıp, belediye personelidir. Buna rağmen haberin görselinde 112 ambulansımızın fotoğrafı kullanılmıştır. 112 acil servis personeli ekip olarak hiçbir şekilde görevinden imtina etmemiş, o gece de canla başla hayat kurtarmaya devam etmiştir. Yetkililer tarafından aksi bir talimat verilmesi ise mümkün değildir ve verilmemiştir. O gece 112 ile birlikte tüm kurumlarımız, tüm vatandaşlarımız birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir dayanışma örneği göstererek, demokrasiye sahip çıkmışlar ve görevlerini eksiksiz yerine getirmişlerdir. Bu nedenle başta 112 personelimiz olmak üzere destek veren tüm vatandaşlarımıza, yüce milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.

15 Temmuz gibi Türk demokrasisi açısından hayati önem taşıyan ve birlik beraberlik içinde ülke olarak tek vücut olduğumuz böyle önemli bir günde kamu çalışanlarının verdiği hizmetlerin haberleştirilirken daha hassas davranılması noktasında özen gösterilmelidir. Zira bu tür haberler, zor şartlar altında görevini ifa etmeye çalışan 112 sağlık çalışanlarımızın iş motivasyonunu ve moralini olumsuz yönde etkilemektedir. Her zaman paydaş olarak gördüğümüz medyamızın gerekli hassasiyeti göstermesini bekler, ilişkilerimizin bu çerçevede artarak devam edeceğini belirtmek isteriz."

Yorumlar