İstanbul'da deniz, raylı ve kara ulaşımında iptaller

Yağış nedeniyle deniz ulaşımı ve raylı sistemlerde iptaller yaşanıyor. Avrasya tüneli geçici olarak kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da deniz, raylı ve kara ulaşımında iptaller

İstanbul'da gece başlayıp ve özellikle sabah saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle deniz ulaşımı ve raylı sistemlerde iptaller yaşanıyor.

Alınan bilgiye göre kentte gece saatlerinden itibaren etkili olan gök gürültü kuvvetli yağmur, trafikte aksamalara neden oluyor.

Yoğun yağış nedeniyle T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı seferleri yapılamıyor. M1 Hafif Metro Hattı'nda da seferler Otogar- Kirazlı ve Bakırköy-Atatürk Havalimanı istasyonları arasında yapılıyor.

Ayrıca, İstanbul Deniz Otobüslerinin (İDO) Bostancı,Yenikapı, Marmara Adası ve Avşa Adası arasındaki deniz otobüsü, Bandırma ve Yenikapı arasındaki hızlı feribot seferlerinin bazıları yapılamadı.

İDO'nun 13.00'teki Yenikapı-Bandırma hızlı feribot, 14.00'teki Avşa-Marmara/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü, 15.00'teki Avşa-Marmara/Avcılar-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri de iptal edildi.

İSTANBUL BOĞAZI'NDA TRANSİT GEMİ GEMİŞLERİ ASKIYA ALINDI

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün sitesindeki duyuruda da İstanbul Boğazı'da 09:15 itibariyle geçişlerin durdurulduğu görülüyor.

DEVAM EDEN METRO SEFERLERİ

Metro İstanbul'dan yapılan seferlere ilişkin açıklama geldi;

"M2 Yenikapı-Hacıosman, M4 Kadıköy-Tavşantepe, T4 Topkapı-Mescid-i Selam ve M3 Kirazlı- Olimpiyatköy Hatlarımızda seferlerimiz yapılmaktadır."

AVRASYA TÜNELİ KAPATILDI

Aşırı yağışın ardından Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa Yönü olumsuz hava koşulları nedeniyle geçici süreyle trafiğe kapatılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından da kentin serin ve yağışlı havanın etkisi altında olduğu belirtilerek, fırtına şeklindeki yağışların sel ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısı yapıldı.

YAĞIŞ HAVA TRAFİĞİNİ DE OLUMSUZ ETKİLEDİ

Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre; İstanbul'da etkili olan gök gürültülü sağanak yağış, hava trafiğini de alt üst etti. Pilotlar, kötü hava koşullarını içinde barındıran elektrik yüklü bulutlara yakalanmamak için Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamayınca uzun süre havada tur atmak zorunda kaldı. İniş yapacak bazı uçaklar başka meydanlara yönlendirildi. Havada tur atmaktan dolayı uçaklar yakıt kritiğine girdi.Uçaklarda rötarlar meydana gelirken iniş ve kalkış pistleri de değiştirildi.

Yorumlar