İstanbul Adalet Sarayı'nda adli yıl açılış töreni

- İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fidan: - "Yargının adalet dağıtımında sağlıklı, etkin ve adil biçimde işlemesi, hiçbir makam, kurum veya kişinin etkisinde kalmaması, hak ve adalet ışığında yürümesi, temel hak ve özgürlüklerin bekçisi olması halinde gerçekleşecektir"

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Adalet Sarayı'nda adli yıl açılış töreni

İSTANBUL (AA) - İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, yargının adalet dağıtımında sağlıklı, etkin ve adil biçimde işlemesinin, hiçbir makam, kurum veya kişinin etkisinde kalmaması, hak ve adalet ışığında yürümesi, temel hak ve özgürlüklerin bekçisi olması halinde gerçekleşeceğini söyledi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda adli yılın açılışı dolayısıyla tören düzenledi. Adliyenin artrium alanında yapılan tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Fidan, terör saldırısında yaşamını yitiren merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz başta olmak üzere tüm yargı şehitlerini rahmetle ve minnetle andığını ifade ederek, 15 Temmuz'da millete ve devlete yönelik saldırı sonucu yaşamını yitirenlerle birlikte daha önce bu uğurda canlarını veren şehitleri de saygıyla andığını söyledi.

Bir ülkenin birlik, barış, huzur ve sükun içerisinde olmasının, devletin temelini oluşturan güçlerden birisi olan yargı erkinin kişi hak ve özgürlüklerini her türlü haksızlığa karşı koruma konusunda göstereceği başarıya bağlı olduğunu vurgulayan Fidan, şöyle devam etti:

"Şüphesiz ki yargının adalet dağıtımında sağlıklı, etkin ve adil biçimde işlemesi, hiçbir makam, kurum veya kişinin etkisinde kalmaması, hak ve adalet ışığında yürümesi, temel hak ve özgürlüklerin bekçisi olması halinde gerçekleşecektir. Yargının hızlı ve sağlıklı işlemesi, aynı zamanda hukuk devletinin de güvencesidir. Adalet terazisinin şaşmaz biçimde sağlanması tüm yargı mensuplarının ortak görevidir. 'Demokrasinin temeli hukuk devleti, devletin temeli adalettir' düşüncesiyle yeni adli yılın tüm yargı camiamıza, milletimize ve devletimize hayırlı olmasını temenni ediyor, bugünümüzde bizleri yalnız bırakmayan ve teşrifleriyle onurlandıran mülki, idari ve askeri erkana da ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz."

Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz, başsavcıvekilleri, hakim ve savcılar ile adliye personeli katıldı.

Yorumlar