İsrail'in yerleşim birimi inşa faaliyetleri

- Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, İsrail'in Batı Şeria'da yeni yerleşim kenti inşa kararını, "yerleşimleri meşrulaştırmak" ve "iki devletli çözümü baltalama" şeklinde değerlendirdi

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in yerleşim birimi inşa faaliyetleri

RAMALLAH (AA) - Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, İsrail'in Batı Şeria'da yeni yerleşim kenti inşa kararını, "yerleşimleri meşrulaştırmak" ve "iki devletli çözümü baltalama" şeklinde değerlendirdi.

Halihazırda Filistin'i ziyaret eden Belçikalı mevkidaşı Didier Reynders ile Ramallah'taki bakanlık binasında basın toplantısı düzenleyen Maliki, "İsrail Savunma Bakanlığı'nın, yerleşim birimi örgütleriyle iş birliği içinde yeni bir yerleşim kenti kurulması yönünde karar alması, bu birimleri meşrulaştırma çerçevesindedir." dedi.

Avrupa Birliği ülkelerinden, iki devletli çözümün kurtarılması, İsrail'in Filistin halkına yönelik ihlallerinin durdurulması ve Gazze ablukasının kaldırılması yönünde baskı yapması için adımlar atmasını talep eden Maliki, Binyamin Netanyahu Başkanlığındaki İsrail hükümetinin yerleşim birimi inşa faaliyetlerini sürdürerek ve Filistin halkı aleyhinde ırkçı provokasyonlar yaparak iki devletli çözümü baltalamak için uğraştığını kaydetti.

Toplantıda konuşan Reynders, Filistin-İsrail barış müzakerelerinin yeniden başlatılması için Fransa'nın uluslararası bir konferans düzenlenmesi yönündeki girişimini desteklediğini ifade etti.

Reynders, ülkesinin yerleşim birimlerine karşı tutumuna vurgu yaparak, bu birimlerin barış süreci ve iki devletli çözüm için engel teşkil ettiğini söyledi.

Haaretz gazetesinin bugünkü haberine göre İsrail Savunma Bakanlığı, yerleşim örgütlerinin iş birliğiyle Batı Şeria'daki Nablus ve Ramallah kentleri arasında yeni bir yerleşim kenti kurma kararı aldı.

Yorumlar