İsrail'in kutsal mekanlara yönelik ihlalleri

- İbrahim Camisi Müdürü Ebu Sinine: - "Bu mescid yalnızca Müslümanlara ait. Yahudilerin burada bir hakkı yok. Buranın Müslümanlara kapatılması ve Yahudilere açılması dini duygulara yönelik açık bir tacizdir"

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in kutsal mekanlara yönelik ihlalleri

El-HALİL (AA) - Filistin'in El-Halil kentindeki İbrahim Camisine 6 gün boyunca Yahudilerin girebilmesi için Müslümanların alınmayacağı bildirildi.

AA muhabirine konuşan İbrahim Camisi Müdürü Hıfzi Ebu Sinine, "İsrail makamları bu ay 6 gün İbrahim Camisine Müslümanların alınmayacağını bildirdi" diyerek, yasaklı günlerin, 3,4,6,12,18 ve 19 Ekim tarihleri olduğunu ifade etti.

Ebu Sinine, "Bu mescid yalnızca Müslümanlara ait. Yahudilerin burada bir hakkı yok. Buranın Müslümanlara kapatılması ve Yahudilere açılması dini duygulara yönelik açık bir tacizdir." dedi.

Söz konusu kararın yaklaşan Yahudi bayramları nedeniyle alındığı öğrenildi.

El-Halil kentindeki İbrahim Camisi, Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa'dan sonra dünyadaki en eski 4'üncü cami olarak biliniyor. Tüm kısımları açıldığında camide yaklaşık 12 bin kişi namaz kılabiliyor.

Yahudiler, 1994 yılına kadar belli saatlerde buradaki "Hazreti İbrahim’in kabrini" ziyaret edebiliyordu. Baruch Goldstien isimli aşırı sağcı Yahudinin 25 Şubat 1994'te cami cemaati üzerine ateş açarak 29 Filistinliyi öldürmesi ve 125'ini yaralamasının ardından İsrail yönetimi, güvenlik gerekçesiyle caminin yarısını Yahudiler için mabede dönüştürmüştü.

Yorumlar