İran'da DEAŞ operasyonu

- Batı Azerbaycan eyaletinde DEAŞ üyesi olduğu ileri sürülen 40 kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
İran'da DEAŞ operasyonu

İSTANBUL (AA) - İran'ın Batı Azerbaycan eyaletinde 40 kişinin terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Mehr haber ajansına göre, İran meclisinde gazetecilere konuşan Urumiye Milletvekili Nadir Kazipur, Batı Azerbaycan eyaletinin Piranşehr, Serdeşt, Mahabad, Bükan ve Takab kentlerinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon düzenlendiğini ve toplam 40 kişinin yakalandığını söyledi.

İran istihbarat birimleri tarafından düzenlenen operasyonlarda birçok silah ve mühimmatın da ele geçirildiğini belirten Kazipur, gözaltına alınanların yurt dışı bağlantısı olup olmadığının araştırıldığını ifade etti.

Başkent Tahran'da 7 Haziran'da İran Meclisi ve Humeyni'nin türbesine silahlı saldırı düzenlenmiş, 5 saldırganla birlikte 23 kişinin öldüğü saldırıları terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

İran, DEAŞ tarafından yapıldığı ileri sürülen terör eyleminin ardından, Sünni nüfusun yoğun olduğu bölgeler başta olmak üzere birçok eyalette operasyonlar başlatmış ve çok sayıda kişiyi DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına almıştı.

Yorumlar