Irak'ta DAEŞ'e yönelik operasyon

- IKBY Güvenlik Ajansı: - "Erbil ve Kerkük'teki asayiş güçlerinin ortak operasyonu sonucu çok tehlikeli bir terörist grup yakalandı"

Google Haberlere Abone ol
Irak'ta DAEŞ'e yönelik operasyon

ERBİL (AA) - Irak'ın Kerkük kentinde birçok saldırıyı organize eden terör örgütü DAEŞ üyesi 4 militanın güvenlik güçlerinin operasyonu sonucu yakalandığı bildirildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Erbil ve Kerkük'teki asayiş güçlerinin ortak operasyonu sonucu çok tehlikeli bir terörist grup Kerkük kentinde yakalandı. Operasyon sonucu yakalanan teröristler, daha önce birçok saldırıyı organize edip planladıklarını soruşturma sırasında itiraf etti." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada militanların eylemleri hakkında şu bilgiler verildi:

"Tarık Habib Muhammed Abdullah el Zeyid ve Şehab Ahmed adındaki militanlar, 15 Mart 2016 tarihinde susturuculu suikast silahıyla Kerkük kentindeki Faik Fahri'yi sabah namazı sırasında cami yakınında öldürdüklerini itiraf etti. Bunun yanında Casım Ahmed Niyab adındaki militan ise DAEŞ'in kontrolündeki Havice ilçesine gidip, orada askeri eğitim aldığını, daha sonra diğer bir militan Vetban Muhammed Halef ile birlikte Kerkük'e dönüp, saldırı planları yaptıklarını itiraf etti. Söz konusu militanların operasyon sırasında da eylem hazırlığı içerisinde oldukları tespit edildi."

Terör örgütü DAEŞ militanlarına yönelik yapılan operasyonda çok sayıda patlayıcı madde, el yapımı bomba ve silahın da ele geçirildiği kaydedildi.

Yorumlar