Irak Dışişleri Bakanı Caferi, Büyükelçi Kaymakcı ile görüştü

- Caferi ve Kaymakcı görüşmesinde, iki ülke ilişkileri, DAEŞ ile mücadele ve bölgesel konular ele alındı

Google Haberlere Abone ol
Irak Dışişleri Bakanı Caferi, Büyükelçi Kaymakcı ile görüştü

BAĞDAT (AA) - Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı ile Bağdat'ta bir araya geldi.

Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Caferi ve Kaymakcı görüşmesinde güvenlik konuları, Irak'taki terör örgütü DAEŞ'e karşı mücadele, bölgesel gelişmeler ve Bağdat ile Ankara arasındaki ikili ilişkiler ele alındı.

Açıklamada, Iraklı Bakan Caferi, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısından dolayı Kaymakcı'ya taziyelerini bildirerek, iki ülke arasında ortak çıkarın geliştirilmesi, ortak sorunlarla mücadelede koordinasyon, Ankara ile Bağdat arasında istihbarat ve güvenlik işbirliğinin önemini dile getirdi.

Büyükelçi Kaykamcı da, Türkiye'nin DAEŞ ile mücadelesinde Irak'ın yanında durduğunu ifade ederek, çeşitli alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesi çabasını dile getirdi.

Terörle mücadelede hükümetin çeşitli önlemler aldığını aktaran Kaymakcı, DAEŞ ile mücadelede ortak koordinasyona değindi. Kaymakcı, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine katkı sunacak Irak'ın Ankara'daki Büyükelçisi Hişam el-Alevi'nin göreve başlamasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Kaymakcı, "Türkiye, Irak ile hizmet ve diplomatik pasaport taşıyan kişilerin ülkeye vizesiz girişini içeren mutabakat zaptını imzalamak için gerekli ve hukuki prosedürleri tamamlamaya çalışıyor. Basra Başkonsolosluğumuz da önümüzdeki günlerde çalışmalarına yeniden başlayacak." ifadesini kullandı.

Yorumlar