Irak Adalet Bakanı Zamili:

- "Irak'ta Adalet Bakanlığı'na bağlı cezaevlerinde terör ve diğer suçlardan hüküm giymiş 31 bin kişi bulunuyor" - "Cezaevlerindeki altyapımız çok eski. Babil ve Nasiriyye'de yeni cezaevi projelerimiz var"

Google Haberlere Abone ol
Irak Adalet Bakanı Zamili:

BAĞDAT (AA) - Irak Adalet Bakanı Haydar Zamili, ülkedeki cezaevlerinde toplam 31 bin mahkumun bulunduğunu söyledi.

Zamili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak'ta Adalet Bakanlığı'na bağlı cezaevlerinde terör ve diğer suçlardan hüküm giymiş 31 bin kişi bulunuyor. Yaklaşık aynı sayıda hükümlü de evrakları tamamlanmadığı için henüz bakanlığımıza bağlı cezaevlerine teslim edilmedi." dedi.

Irak'ta geçen ay, başta terör olayları olmak üzere çeşitli suçlardan idama mahkum edilen 11 kişinin cezasının infaz edildiğini belirten Zamili, "Genel Af Yasası'ndan yararlanmayanlar hakkında da çıkarılan idam kararlarını hayata geçireceğiz." diye konuştu.

Iraklı Bakan, kısa süre önce Basra'daki bir cezaevinde yüzlerce mahkumun küçük bir odaya zorla sığdırılmasına ilişkin görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla başlayan tartışmayı da değerlendirdi. Zamili, "Cezaevlerindeki altyapımız çok eski. Babil ve Nasiriyye'de yeni cezaevi projelerimiz var." ifadelerini kullandı.



Yorumlar