İnhisar Belediye Başkanı Ödübek partisinden istifa etti

- FETÖ'nün darbe girişimi günü bir imamı darbedip, caminin şalterlerini indirdiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan MHP'li Belediye Başkanı Ödübek, partisinden istifa etti

Google Haberlere Abone ol
İnhisar Belediye Başkanı Ödübek partisinden istifa etti

BİLECİK (AA) - Bilecik'in İnhisar ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi günü bir imamı ezan ve sela okumaması için darbedip, caminin şalterlerini indirdiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Belediye Başkanı Ayhan Ödübek, partisi MHP'den istifa etti.

Ödübek, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi "zamansız okunan ezanın ve selanın halkı galeyana getirmesini önlemek" amacıyla camiye gittiğini savunarak, Diyanet İşleri Başkanlığının talimatından bilgisi olmadığını ve cami müezzinini darbetmediğini öne sürdü.

Kendisine iftira atıldığını iddia eden Ödübek, "Olay adliyeye intikal etti. Adli süreç sonuçlanana kadar partime ve şahsıma oy veren seçmenlerimin sağlığı açısından MHP'den istifa ediyorum. Belediye Başkanlığı görevime devam ediyorum. Adli süreç sonuçlanana kadar sadece partimden istifa ediyorum." dedi.

Yorumlar