İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore Antalya'da

- Moore, eşiyle birlikte EXPO 2016 Antalya alanını gezdi

Google Haberlere Abone ol
İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore Antalya'da

ANTALYA (AA) - İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, görme engelli eşi Maggie Moore ile EXPO 2016 Antalya sergi alanını ziyaret etti.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, golf oynamak için Antalya'ya gelen Moore, eşiyle EXPO 2016 Antalya'yı da gezdi. Büyükelçi Moore'un görme engelli eşine "Star" isimli rehber köpek de eşlik etti.

İlk olarak İngiltere bahçesini gezen Moore, daha sonra eşi ile Turkcell EXPO Kulesi'ne çıkarak, alanı 100,7 metre yükseklikten izledi.

Buggy ile alan turu yapan Moore çifti, en çok ilgi gösterdikleri bitki heykellerinin önünde fotoğraf çektirdi.

EXPO 2016 Antalya'yı çok özel bulduğunu dile getiren Richard Moore, "Türkiye bundan gurur duymalı, çünkü çok güzel ve renkli bir sergi. İngiltere dahil ülkelerin bahçeleri var. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinin bahçeleri var. Çok güzel ve biz çok eğlendik. Çünkü biz İngiltere'de bahçeyi çok seviyoruz." dedi.

İngiliz vatandaşlarının EXPO 2016 Antalya'yı görmesi gerektiğini ifade eden Moore, "Çünkü Antalya EXPO 2016'nın İngiltere'de reklamları var. İngiliz vatandaşlarımız bu bölgeye Fethiye'den Alanya'ya kadar gelirlerse buraya da gelecekler." diye konuştu.

Yorumlar