İİT'den Myanmar hükümetine çağrı

- İİT, Myanmar'da camiye yapılan saldırının sorumluların bulunarak adalet karşısına çıkarılması için hükümete çağrıda bulundu

Google Haberlere Abone ol
İİT'den Myanmar hükümetine çağrı

RİYAD (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatınca (İİT), Myanmar'da camiye yapılan saldırının sorumluların bulunarak adalet karşısına çıkarılması için hükümete çağrıda bulunuldu.

Suudi Arabistan resmi haber Ajansı SPA'da yer alan habere göre, İİT Genel Sekreteri İyad Emin Medeni'nin yaptığı basın açıklamasında, Myanmar'ın orta kesimlerinde yer alan Bacu bölgesinin Saysamin köyünde cami ve külliyesine yapılan saldırı hakkında Myanmar hükümetine çağrıda bulunarak, gerekli adımların atılması ve Faillerinin bulunarak adalet karşısına çıkarılması gerektiğini belirtti.

Myanmar hükümetinin saldırıyı kınaması ve dini azınlıkların haklarını koruması gerektiğini ifade eden Medeni, dini azınlıklara yapılan bu ve benzer saldırıların özellikle de kutsal ramazan ayında devam etmesinin kabul edilmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Kimliği henüz belirlenemeyen bir grup Myanmar'ın orta kesimlerinde yer alan Bacu bölgesinin Saysamin köyünde cami ve külliyesine perşembe günü saldırarak mekanı kullanılamaz hale getirmişti. Saldırıda bir Müslümanın başından yaralandığı, halen tedavi altında olduğu belirtilmişti.

Yorumlar