İhraç edilen savcı Kara'nın yargılanması

- Yargıtay 5. Ceza Dairesinde, 17 Aralık soruşturmasını yürüten ve meslekten ihraç edilen Cumhuriyet Savcısı Kara hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi

Google Haberlere Abone ol
İhraç edilen savcı Kara'nın yargılanması

ANKARA (AA) - Yargıtay 5. Ceza Dairesinde, 17 Aralık soruşturmasını yürüten ve meslekten ihraç edilen Cumhuriyet Savcısı Celal Kara hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesindeki duruşmaya, mazeret bildiren Kara'nın avukatı Niyazi Atasoy ve şikayetçilerin avukatları katılmadı.

Duruşmada, avukatın mazereti kabul edildi, Celal Kara'nın savunmasının alınması için önceki duruşmada hakkında düzenlenen "yakalama emri" kararının gereğinin henüz yerine getirilmediği belirtildi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Bahri Demirel, Kara hakkındaki yakalama emri kararının sonucunun beklenmesine karar verildiğini, duruşmanın adli tatil ve Kurban Bayramı tatili nedeniyle zorunlu olarak 21 Eylül'e bırakıldığını bildirdi.

Davada, aralarında eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve oğlu Barış Güler, dönemin Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, iş adamı Rıza Sarraf ve eşi Ebru Gündeş Sarraf'ın da bulunduğu 31 kişi ve şirket müşteki olarak yer alıyor.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca Kara hakkında "görevi kötüye kullanma" suçundan hazırlanan iddianamede, Kara'nın soruşturmada, "maddi gerçeğin araştırılması ve adil bir yargılamanın yapılabilmesi için dosyadaki şüphelilerin lehine ve aleyhine bütün delilleri toplamadan, suçun işlendiğine ve mal varlıklarının bu suçlardan elde edildiğine dair kuvvetli şüphe sebebi belirlemeden mal varlığına el konulması için mahkemeden talepte bulunduğu" belirtiliyor.

İddianamede, soruşturma sürecinde "görevini kötüye kullandığı" belirlenen Kara'nın 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığına savcı olarak atanan Kara, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından meslekten ihraç edilmişti.

Kara, suç tarihinde birinci sınıf savcı olduğu için ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtayda yargılanıyor.

Yorumlar