İHH'dan Macaristan'daki Müslümanlara ramazan yardımı

BUDAPEŞTE (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca Budapeşte'deki ihtiyaç sahibi yaklaşık 700 Müslüman'a ramazan kumanyası dağıtıldı....

Google Haberlere Abone ol
İHH'dan Macaristan'daki Müslümanlara ramazan yardımı

BUDAPEŞTE (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca Budapeşte'deki ihtiyaç sahibi yaklaşık 700 Müslüman'a ramazan kumanyası dağıtıldı.

Kumanya dağıtımına katılan İHH yetkilisi Demir Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakfın, ramazan dolayısıyla dünyanın birçok yerinde ihtiyaç sahiplerine yardımcı olduğunu belirterek, ''İHH Vakfı olarak Macaristan'da yaşayan Müslüman kardeşlerimize kumanya dağıtmak üzere buraya geldik. Macaristan'da her yıl düzenlediğimiz bu programla yaklaşık 700 kişiye yardım ulaştırıyoruz.'' dedi.

Yüksel, Macarların büyük bölümünün Türkleri kardeş olarak gördüğünü ve İHH'nın yaptığı bu yardımın iki halk arasındaki bağları da güçlendirdiğini söyledi.

Macaristan devleti tarafından ülkedeki Müslümanların resmi temsilcisi kabul edilen Macar Müslümanlar Birliğinin verilerine göre 10 milyonluk ülkede yaklaşık 40 bin Müslüman yaşıyor.


Yorumlar