İBB'den "demokrasi nöbeti" tutanlara ikram

- FETÖ'nün darbe girişimine karşı 15 Temmuz'dan bu yana "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara sunulan gıda ikramlarında 3 milyon İstanbullu'ya ulaşıldı

Google Haberlere Abone ol
İBB'den "demokrasi nöbeti" tutanlara ikram

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Lojistik Destek Merkezi'nin 15 Temmuz'dan bu yana FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara sağladığı gıda ikramlarında 3 milyon İstanbullu'ya ulaşıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, darbe girişimine karşı kentin kritik merkez, cadde ve sokaklarında "demokrasi nöbeti"ne katılanların acil gıda gereksinimleri İBB Mobil Büfeler aracılığı ile sağlanıyor.

Lojistik Destek Merkezi'nin "demokrasi nöbeti" boyunca devam edecek gıda ikramlarında, şu ana dek 3 milyon İstanbullu'ya ulaşıldı.

Her biri ortalama 30 bin kişi kapasiteli mobil büfeler, halkın yoğun şekilde toplandığı Kısıklı, Kartal, Atatürk Havalimanı, Vatan Caddesi, Taksim Meydanı, Sütlüce ve Saraçhane'de 24 saat boyunca bekletiliyor. Büfelerde başta su, çay ve çorba olmak üzere konserve, sandviç, kek, ekmek, meyve suyu bulunuyor.

Sabit noktaların yanı sıra mobil büfeler ve panelvan araçlar, 24 saat boyunca ilçe ilçe gezerek, vatandaşlara, belediye birimlerine ve emniyet mensuplarına ikram sunuyor.

Acil durumlar dışında yol bakım çalışmaları veya hava muhalefeti nedeniyle trafikte kalan sürücüler, hastanelerin acil servislerindeki vatandaşlar ve büyük organizasyonlar için de gıda hizmet veren İBB Mobil Büfeler, şehit cenaze evlerinde de hazır bulunarak şehit aileleri ve taziye için gelenlere ikramlarda bulunuyor.

Mobil Büfeler ayrıca 15 Temmuz gecesinden bu yana Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Adli Tıp Kurumu, Edirnekapı Şehitliği, Fatih Camisi, AKOM gibi noktalarda da tüm sivil halka ve görevli tüm personele hizmet sundu.

Yorumlar