Hatay'da insan kaçakçılığı operasyonu

- Operasyonda, insan kaçakçılığı yaptıkları belirlenen 29 kişi gözaltına alındı - Yaklaşık 1,5 ay süren operasyon sürecinde ise 3'ü terör örgütü üyesi 6 kişi tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Hatay'da insan kaçakçılığı operasyonu

HATAY (AA) - Hatay'da insan kaçakçılarına yönelik operasyonda 29 kişi gözaltına alındı.

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Hatay İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 28 Mart'ta "göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti" suçlarının önlenmesine yönelik çalışma başlatıldı.

Bazı ülke vatandaşlarının insan tacirlerinin desteğiyle, Hatay'ın Altınözü ve Yayladağı ilçelerinden sınırı yasa dışı yollarla geçerek Türkiye'ye giriş yaptıklarını tespit eden ekipler, "göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti" suçunu işlediği belirlenen 10 şüpheli hakkında adli makamlardan alınan karar doğrultusunda teknik ve fiziki takip başlattı.

Elde edilen bulgular doğrultusunda genişletilen çalışma kapsamında, "göçmen kaçakçılığı" ile "resmi belgede sahtecilik" ve "silahlı terör örgütüne yardım ve yataklık" suçlarını işledikleri belirlenen 32 şüphelinin yakalanması için 30 farklı adresine operasyon düzenlendi.

Operasyonda, 29 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerinde bulunamayan 3 şüphelinin ise arama çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 28 cep telefonu, 28 SIM kart, bir 9 milimetre çapında kuru sıkıdan bozma tabanca, 2 kuru sıkı tabanca, 5 tabanca şarjörü, 2 av tüfeği, bir hafıza kartı, 2 hesap defteri, 3 hesap ekstresi, 9 bin 550 lira suçtan elde edilen para ve 2 sahte yabancı tanıtma kartı ele geçirildi.

- Operasyon sürecinde 6 tutuklama

Açıklamada ayrıca, yaklaşık 1,5 aydır yürütülen soruşturmayla çeşitli tarihlerde 128'i Suriye, 2'si Irak uyruklu olmak üzere 130 göçmenin yakalandığı, bunlara yardım eden 3 kişinin de tutuklandığı bildirildi.

Öte yandan, operasyon sürecinde biri El Nusra, 2'si DAEŞ mensubu olan 3 Türk uyruklu terör örgütü mensubunun da tutuklanarak cezaevine gönderildiği kaydedildi.

Yorumlar