Hasan Ferit Gedik'in ölümü davası

- Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi

Google Haberlere Abone ol
Hasan Ferit Gedik'in ölümü davası

İSTANBUL (AA) - Maltepe Gülsuyu'nda gösteri yapan gruba yönelik silahlı saldırıda Hasan Ferit Gedik'in ölümü ile 3 kişinin yaralanmasına ilişkin, 6'sı tutuklu 35 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 6 tutuklu ve 4 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı. Duruşmada Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Meray ve dedesi Mustafa Meray da hazır bulundu. Kamu güvenliği gerekçesiyle kapalı yapılan duruşmaya, izleyiciler alınmadı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mahir Merdun, duruşma başladığı sırada, tutuklu sanıklar arasında tartışma çıktığını, sanıklardan Şahin Eren'in avucunda sakladığı taş ve benzeri eşyaları yine tutuklu sanıklardan Mesut Turhan'a fırlattığını, sanıkların karşılıklı birbirine küfürlü sözler sarf ettiğini ve bunun üzerine sanık Turhan'ın güvenlik güçlerince duruşma salonunun dışına çıkarıldığını tutanağa geçirdi.

Duruşmada söz alan müşteki avukatlarından Günay Dağ, davanın 2 yıldır devam ettiğini belirterek, "Yargılamaya ilişkin ciddi endişelerimiz var. Kamuoyunun dikkatle takip ettiği bir yargılama ve herkes buradan çıkacak sonucu bekliyor. Ortada bir suç örgütü var. Sıradan bir örgüt değil. Sanıklar için ağır cezalar bekliyoruz." dedi.

Ek savunma yapan sanık Göksel Kesici de, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, "Ben bu dosyalar içinden sadece bir eylemden yargılanmaktayım. Benim evime bomba atmışlardı. Cinayetin olduğu tarihte cezaevindeydim. Örgüt kurmadım, örgüt üyesi değilim. Yaptığım eylemleri evime bomba atmaları nedeniyle yaptım. Beni öldürmeye çalıştılar ben kendimi korudum." diye konuştu.

Tutuklu sanık Ferhat Keleş de, 3 yıldır cezaevinde yattığını kaydederek, "Cinayetle alakam yok. Tesadüfen oradaydım. Benim çeteyle alakam yok. Ailem mağdur, babam evi terk etti. Tahliyemi talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Tutuklu sanık Hakan Taşhan da, "2 yıldan fazladır cezaevindeyim. Evliyim, çocuğum var. Benim çeteyle alakam yok. Ailem göçebe gibi oradan, oraya... Mağdurum tahliyemi talep ederim." ifadelerini kullandı.

Söz verilen diğer sanıklar da, suçsuz olduklarını belirterek beraatlerini istedi.

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Kenan Pehlivan, Adli Tıp Kurumu'ndan istenen ses analizi raporunun beklenmesini, iddianamede 24. eylem olarak anlatılan olayla ilgili olarak aynı mahkemede açılan davanın, bu dava dosyası ile birleştirilmesini ve yine iddianamede anlatılan 18. eylemle ilgili Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'ne açılan dava dosyasının istenmesine karar verilmesini istedi.

Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini talep eden Pehlivan, sayılan işlemlerin tamamlanmasının ardından esas hakkındaki mütalaasını sunmak üzere dosyanın tarafına gönderilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

- Duruşma bitiminde açıklama

Duruşma bitiminde adliye bahçesinde açıklama yapan Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Meray, duruşmada sanıkların birbirleriyle kavga ettiklerini belirterek, "Ellerinde sert bir cisim vardı, birbirlerine fırlattılar. Özellikle Şahin Eren, Zafer Turhan ve Mesut Turhan. Bunların üçü birbirlerine girdiler. Ben de adalet talebimi her zamanki gibi hakime söyledim. 'Oğlum kara toprağın altında hala kemikleri sızlıyor, rahat uyuması için adalet istiyoruz' dedim." diye konuştu.

Gedik ailesinin avukatlarından Günay Dağ ise, "Yaklaşık 2 yıldır biz burada adalet talebimizi dile getiriyoruz. Bugün duruşma salonunda sanıkların ellerinde taşlar vardı. Karşılıklı taş fırlattılar birbirlerine. Çete lideri diğerlerine 'Sizi ben adam ettim' diye bağırdı. Bu da bir itiraftır, karşımızda hala güçlü ve aktif bir çete var." ifadelerini kullandı.

- Olayın geçmişi

Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde 30 Eylül 2013'te gösteri yapan gruba silahla ateş açılması sonucu, Hasan Ferit Gedik hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı.

Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, 6'sı tutuklu 35 şüphelinin 11 ile 269 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

Yorumlar