Hamas'ın Gazze'deki 'İdari Komiteyi' feshetmesi

- FHKC üyesi Tuman: "Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin görevini yerine getirmesi, Gazze Şeridi'ne gelmesi ve İsrail ablukasına karşı acil bir plan hazırlaması gerekiyor"

Google Haberlere Abone ol
Hamas'ın Gazze'deki 'İdari Komiteyi' feshetmesi

GAZZE (AA) - Filistin'deki farklı grupları bünyesinde barındıran Ulusal ve İslami Güçler, Hamas'ın Gazze'deki İdari Komiteyi feshetmesinin ardından Ulusal Uzlaşı Hükümeti'ni Gazze Şeridi'ndeki görevlerini üstlenmeye çağırdı.

Ulusal ve İslami Güçler tarafından düzenlenen basına kapalı toplantının ardından konuşan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Merkez Komitesi üyesi Muhammed Tuman, "Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin görevini yerine getirmesi, Gazze Şeridi'ne gelmesi ve İsrail ablukasına karşı acil bir plan hazırlaması gerekiyor." dedi.

Tuman, Ulusal ve İslami Güçler'in, Filistin'in bölünmüşlüğünün sonlandırılması çerçevesinde Hamas'ın attığı adımı memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.

Hamas bu sabah yaptığı yazılı açıklamayla Gazze'deki İdari Komitenin feshedildiğini, Ulusal Uzlaşı Hükümeti'nin Gazze'de görevi devralmasını, genel seçimlere gidilmesini ve Fetih Hareketi ile diyaloğa hazır olduğunu bildirmişti.

Hamas ve Fetih hareketleri arasında uzun süren görüşmelerin ardından 2 Haziran 2014'te Ulusal Uzlaşı Hükümeti kurulmuş ancak kurulan bu hükümet, iki grup arasında yaşanan birtakım anlaşmazlıklar nedeniyle Gazze Şeridi'nde göreve başlayamamıştı.


Yorumlar