Hamaney'den ABD, İsrail ve İngiltere'ye terör suçlaması

- İran dini lideri Hamaney, ABD, İngiltere ve İsrail'in, İstanbul, Bağdat ve Bangladeş'te düzenlenen terör saldırılarının arkasında olduğunu iddia etti

Google Haberlere Abone ol
Hamaney'den ABD, İsrail ve İngiltere'ye terör suçlaması

İSTANBUL (AA) - İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD, İngiltere ve İsrail'i Ramazan ayında İstanbul, Bağdat ve Bangladeş'te düzenlenen terör saldırılarının arkasında olmakla suçladı.

İran resmi ajansı IRNA'ya göre, başkent Tahran'daki Büyük Musalla Camisi'nde kılınan bayram namazı hutbesinde Hamaney, Ramazan ayında Müslüman ülkelerde yaşanan terör olaylarına değindi.

Hamaney, hutbesinde ramazan ayında Bağdat, İstanbul ve Bangladeş'i hedef alarak yüzlerce insanın ölümüne neden olan terör saldırılarına işaret ederek, "Maalesef, Müslümanların bayramı, sahte İslamı bir anlayışı gerçek İslamın yerine koymak isteyen, teröristlerin eliyle mateme dönüştü. Bu cinayetler, ABD, İngiltere ve Siyonist istihbarat örgütlerinin teröristleri yetiştirme politikasının bir sonucudur." dedi.

Ülkede tartışmalara neden olan üst düzey devlet yetkililerine astronomik rakamlara varan maaşların ödenmesi konusuna da değinen Hamaney, bunun gayrimeşru, günah ve devrimin değerlerine ihanet olduğunu belirterek, sorumluların cezalandırılması ve aldıkları fazla maaşları devlete geri ödemeleri gerektiğini kaydetti.

Yorumlar